Beeld van het hofje met seniorenwoningen aan de Abdijstraat.
Beeld van het hofje met seniorenwoningen aan de Abdijstraat. Foto: Gemeente Kapelle

Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

Het is de bedoeling om op de plek van de vroegere winkel de Fruitschuur een hofje met tien levensloopwoningen voor senioren te realiseren. ‘De oorspronkelijke boerderij blijft behouden en wordt gebruikt als woning en in de aangebouwde schuur komt een kleinschalige lunchroom en twee gastenkamers’, staat in de plannen.

De drie winkels willen verhuizen, omdat het huidige winkelpand niet meer voldoet. ‘Parkeren en bevoorrading op de locatie aan de Hoofdstraat kent veel nadelen’, staat in de plannen. Daarom is nieuwbouw aan de rand van Biezelinge, in de Abdijstraat, gewenst. Hier zouden dan twee nieuwe gebouwen van één bouwlaag met een hoogte van 5,5 meter komen; een pand voor de Aldi en een voor de Action en Fruitshop samen. In de plannen staat ook een parkeerterrein met 127 parkeerplaatsen. Voor het vrijkomende perceel aan de Hoofdstraat bestaat het idee om daar maximaal 14 woningen te realiseren. Dit idee moet nog verder worden uitgewerkt en is geen onderdeel van de huidige plannen.

Voor de verhuizing van de Aldi, Action en Fruitshop worden al bijna een jaar plannen gemaakt. Dit initiatief en het woonhofje zijn nu zover uitgewerkt dat de openbare procedures kunnen starten. De plannen zijn volgens de gemeente Kapelle passend in de omgeving. ‘Hiervoor zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd. Zo is er gekeken naar de effecten op de verkeersbewegingen en het parkeren.’

Maandag (24 januari) zijn de omwonenden geïnformeerd over de start van de procedure. Dat gebeurde per brief, omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet kon plaatsvinden. De plannen liggen vanaf donderdag zes weken ter inzage voor eventuele zienswijzen van belanghebbenden. Kijk voor meer informatie op www.kapelle.nl/nieuwbouw-abdijstraat

Impressie van de twee nieuwe winkelpanden aan Abdijstraat.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief