Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Politie: ‘Vier jongens en een meisje bekennen brandstichting Yerseke’

Door: Advertorial 112 Meldingen

YERSEKE - Vier minderjarige jongens uit de gemeente Reimerswaal en een minderjarig meisje uit de gemeente Middelburg hebben tegenover de politie bekend brand te hebben gesticht in een leegstaand zorgcentrum in Yerseke eind februari. Dat meldt de politie woensdag.

Op 28 februari veroorzaakte een brand in een leegstaand zorgcentrum aan de Molenlaan in Yerseke veel rookoverlast in het dorp. Omdat er een vermoeden was dat de brand was aangestoken, stelde de politie een onderzoek in en verspreidde een getuigenoproep. ‘Getuigen meldden destijds al dat zij een groepje jongeren hadden zien weglopen na het ontstaan van de brand. Agenten spraken meerdere getuigen en deden buurtonderzoek.’ De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van brandstichting. ‘Op een zeker moment meldden ouders van de (mogelijk) betrokken jongeren zich bij de wijkagent.’ Deze vier jongens en een meisje legden allemaal een verklaring af bij de politie en bekenden de brandstichting.

De politie heeft een dossier opgemaakt over de zaak en dit wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie bepaalt de verdere afhandeling van deze zaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief