<p>Burgemeester Jos&eacute; van Egmond van de gemeente Reimerswaal.</p>

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal.

(Foto: Britta Janssen)

Bus met zes inwoners Reimerswaal naar Rilland voor lintjesregen

RILLAND – Bij een feestelijke lintjesregen in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland ontvingen zes inwoners van de gemeente Reimerswaal dinsdagmorgen een koninklijke onderscheiding. Helma Puik, Sander Puik en Leny van Raaijen uit Rilland, Andries den Hollander uit Hansweert en Piet Huissen en Adri Molendijk uit Krabbendijke zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Met een speciale bus haalde burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal de zes bijzondere inwoners dinsdagmorgen op. Ze reden naar het dorpshuis in Rilland, waar de burgermoeder de zes de koninklijke onderscheidingen opspeldde in het bijzijn van hun familie en vrienden.

Leny van Raaijen

Leny van Raaijen-Veerhoek is al jaren mantelzorger voor mensen in haar straat, en via Zorggroep Ter Weel. ‘Ook voor alleenstaanden in haar woonplaats en mensen die het financieel moeilijk hebben is zij van grote steun’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Ze betekent veel voor leden van de gemeenschap van arbeidsmigranten in onze gemeente.’ Daarnaast deed ze 48 jaar vrijwilligerswerk voor gymnastiekvereniging en jeugdvereniging in Rilland.

Helma Puik

Helma Puik is vaste organist in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Bath, vrijwilliger in de bibliotheek in Rilland en gastvrouw in het ziekenhuis in Goes.

Sander Puik

Sander Puik is een betrokken diaken en manusje van alles bij de Vrije Evangelische Gemeente Bath. Ook is hij actief vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Rillandia in zijn woonplaats.

Andries den Hollander

Andries den Hollander is al vijftig jaar kerkelijk ontvanger en administrateur van de Protestantse Gemeente Hansweert/Schore. Daarnaast haalt hij al ruim veertig jaar oud papier op voor de kerk en verzorgt hij de distributie van het Kerkelijk leven. Ook is hij al jaren scheidsrechter bij voetbalvereniging Hansweertse Boys.

Piet Huissen

Piet Huissen was zeer actief voor het Rode Kruis, Lotus en Sanquin. ‘Dankzij hem hebben velen hun EHBO-diploma behaald.’ Hij is chauffeur van de buurtbus en werkt ook nieuwe chauffeurs in.

Adri Molendijk

Adri Molendijk zet zich al jaren in voor de IJs- en Skeelervereniging in Krabbendijke. Hij is bestuurslid, helpt evenementen te organiseren, beheert de kantine en voert onderhoud uit aan het clubgebouw.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;