Archieffoto: Jeroen van Opstal

Koningsdag kleurt Reimerswaal en Kapelle oranje

Koning Willem-Alexander viert woensdag met zijn familie Koningsdag in Maastricht. Dat is te volgen op televisie, maar het wordt ook prima weer om oranje activiteiten in de buitenlucht bij te wonen. Die zijn er genoeg, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal.


Na de pandemiejaren wordt Koningsdag 2022 eindelijk weer een feestje zonder coronarestricties. Veel oranjecomités, ook in Reimerswaal en Kapelle, hebben daarom extra hun best gedaan op een feestelijk programma en merken ook dat inwoners enorm uitkijken naar deze dag. Met de voorspelling van droog weer met regelmatig zon is er een goede basis voor een geslaagde Koningsdag, met onder meer blije gezichten tijdens de tochten met versierde fietsen, zwetende krachtpatsers bij de zeskampen en vrolijke ontmoetingen onder het genot van een oranjebittertje.

Koning Willem-Alexander is vandaag 55 jaar geworden. In 2020 zou hij zijn verjaardag ook in Maastricht vieren. Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus konden de feestelijkheden toen niet doorgaan.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief