<p>Het gemeentehuis in Kruiningen.</p>

Het gemeentehuis in Kruiningen.

(Foto: Britta Janssen)

Overtredingen geconstateerd bij vluchtelingenopvang in Yerseke

YERSEKE - Bij een controle op huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in Yerseke zijn maandag overtredingen op de bouwwetgeving geconstateerd.


De controle, om misstanden aan te pakken, is uitgevoerd door de gemeente Reimerswaal, Arbeidsinspectie en afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel van de politie Zeeland/West-Brabant. ‘De controle vond plaats naar aanleiding van gegevens die bekend waren bij de betrokken instanties en de afspraak tussen overheden om dit soort gezamenlijke controles vaker uit te voeren’, laat de gemeente weten. De gemeente controleerde op de regels van de Basisregistratie Personen (BRP), bouwregelgeving (onder meer brandveiligheid) en het bestemmingsplan. De Arbeidsinspectie keek naar werkomstandigheden en eerlijke betaling en de politie heeft gelet op mogelijke signalen van mensenhandel. 

‘Tijdens de controle zijn meerdere opvanglocaties voor vluchtelingen bezocht. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd ten aanzien van bouwwetgeving. Op basis hiervan zal een handhavingstraject volgen.’ Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal benadrukt het belang van de handhaving. “Met deze actie willen we bereiken dat vluchtelingen in Reimerswaal veilig en gezond zijn en blijven”, laat ze weten. “Mensen uit conflictgebieden zijn kwetsbaar en hebben recht op goede zorg. Deze verantwoordelijkheid nemen wij als gemeente hoog op.” De burgemeester roept inwoners op vreemde situaties te melden. “Maakt u zich zorgen of signaleert u een probleem? Meld dit dan bij de gemeente via telefoonnummer 0113-395000 of mail naar gemeente@reimerswaal.nl. Wij pakken uw signaal verder op.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;