<p>Ronald van der Hart.</p>

Ronald van der Hart.

(Foto: Marielja ten Bruggencate)

‘Laat maar zien wat je doet!’

KAPELLE - Ronald van der Hart (47) is een gepassioneerd ondernemer in de interieurbranche. Hij is onder meer de oprichter van Totaalbouw Zeeland, een bedrijf dat  is gespecialiseerd in kasten op maat, interieurbouw, RVS leuningen, systeemplafonds, hardglazen deuren en standbouw.


DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Ik heb even moeten zoeken voordat ik je vond. Wat een groot gebouw is dit, met meerdere ondernemers samen onder een dak. Hoe is dat zo gekomen?

Ik werk sinds 25 jaar in de interieurbouw en ik zag dat mensen vaak ontevreden waren over het verloop van een verbouwing. Het is lastig om met alle betrokken partijen op een lijn te komen en duidelijke afspraken te maken. Ik had ervaring met regelen en kende de aannemers goed. Toen besloot ik Totaalbouw Zeeland op te richten. Een bedrijf dat zich richt op het organiseren en plannen van een verbouwing, van A tot Z. Naast deze activiteit zijn we sinds een aantal jaar gespecialiseerd in vloeren, kasten en deuren, die op maat gemaakt worden. 

De Kastenstudio en Vloerenstudio verzorgen de laatste fase van een verbouwing. Daarom zitten we samen in het pand met Logus, een leverancier van keukens en badkamers. Dit zijn de elementen die bepalend zijn voor hoe mensen in hun woning leven. Als de vloer erin ligt, de keuken, badkamer en de kasten zijn geïnstalleerd kan er verhuisd worden. Dat is het unieke aan dit pand, one stop shopping op interieurgebied.

Wat vind je fijn aan het verkopen van kasten en vloeren?

Een inbouwkast moet efficiënt en mooi zijn. Het wordt net als een vloer een vast gegeven van een huis. Als de gebruiker blij is met de indeling en het gemak van de kast, dan draagt zo’n kast bij aan het woongenot. Het is voor ons de uitdaging om binnen het budget van de klant de beste oplossing te vinden. Er is ontzettend veel mogelijk met interieurbouw, wij kunnen er een efficiënte opbergruimte van maken en de ruimte verfraaien. Voor vloeren geldt ook dat ze bijdragen aan het woongenot. Het geeft een goede basis voor het wonen. Of het werken, want we richten ook bedrijfspanden in.

Klanttevredenheid staat centraal begrijp ik.

Jazeker, 100 procent! Het geeft mij voldoening als ik mensen kan helpen en blij maken. Ik ben pas tevreden als de klant tevreden is. Ze mogen me dan ook altijd bellen, mailen of appen. Ik reageer zo snel mogelijk, want ik vind het zelf ook fijn als ik snel antwoord krijg op mijn vragen. Ik ben bijna altijd met mijn werk bezig en dat vind ik fijn om te doen. Mijn collega’s zetten zich ook volledig in voor de klanten, waardoor we een fijne werksfeer hebben. We hebben hetzelfde doel: goede producten leveren om klanten gelukkig te maken. We kunnen op elkaar vertrouwen. 

De samenwerking met mijn zoon is ook prettig. Hij heeft alles wat zich buiten afspeelt onder zijn hoede en ik richt me op de verkoop in de showroom, het bezoeken van klanten en netwerken met andere ondernemers. Een goed netwerk is belangrijk, voor het bedrijf, maar ook voor de klanten. Als ik goede contacten kan leggen met installateurs of leveranciers, heeft de klant daar profijt van. En ik vind het ontmoeten van mensen erg leuk, ik denk wel het leukste onderdeel van mijn werk.

In je kantoor zie ik model vrachtwagens staan. Hou je van trucks?

Ik ga graag naar shows, het liefst met onze eigen vrachtwagen, een showtruck. Op de achterkant staat het schip van Michiel de Ruyter, De Zeven Provinciën, geschilderd, met een grote Zeeuwse vlag. Als we ergens stoppen komen er altijd wel mensen naar ons toe om een praatje te maken over de vrachtwagen en de schildering. We hebben voor deze afbeelding gekozen omdat het een ‘old school’-truck is en daar staan origineel Vikingschepen op geschilderd. Maar ik heb niks met de Vikingen.

Ik heb wel wat met Zeeland. Mijn vrouw komt uit een schippersfamilie en mijn vader heeft bij de marine gezeten, dus we wisten al snel dat het een herkenbaar Zeeuws schip moest worden. Toen we hadden gekozen voor De Zeven Provinciën heb ik door een kunstenaar een ontwerp laten maken.

Ben je trots op Zeeland?

De mentaliteit van Zeeuwen spreekt me erg aan. De directheid, het harde werken. Zeeuwen zijn ijverig, pakken graag aan en komen hun afspraken na. Daar hou ik van. Ik hecht ook veel waarde aan relaties en daarom vind ik netwerken en mensen aan het woord laten ook leuk. Zeeuwen mogen best wat meer laten zien wat ze allemaal bereikt hebben. Er gebeurt veel in onze provincie, maar daar wordt zo gewoon over gedaan, dat het niet opvalt. 

Ik zou tegen alle ondernemers willen zeggen: laat maar zien wat je doet. Zeeuwen zijn anders dan mensen uit de randstad. Zij praten vooral, maar maken het lang niet altijd waar. Zeeuwen mogen wat mij betreft meer uitspreken wat ze gepresteerd hebben. Dan krijgen ze ook de waardering die ze verdienen.

Nu heb jij iets tegen alle ondernemers gezegd, maar is er ook iemand specifiek met wie je nog wel eens rond de tafel zou willen zitten?

Dat zijn verschillende mensen. Zo heb ik bewondering voor Drees Klaassen, de eigenaar van de Plinten en Profielen Centrale. Hij begon als een eenmanszaak in randafwerking en besloot om iedere bestellingen gratis naar de klant toe te brengen. Hij is uitgegroeid tot dé plinten en profielen leverancier van Nederland en levert nog altijd gratis. Drees had een visie en daar heeft hij aan vastgehouden. Ook de eigenaren van Stella hadden een visie. Zij waren als een van de eerste in Nederland die met elektrische fietsen op de markt kwamen. Ze begonnen met een idee en zijn nu marktleider. De grote fietsenmerken Batavus en Gazelle zijn ze voorbij. Gewoon door visie, volharding en waarmaken wat ze beloven te doen. Iedere ondernemer kan daarvan leren.

PASPOORT:

Naam:
Ronald van der Hart

Gezin:
Gehuwd en vader van twee zoons en een dochter. Woont met hen in Kapelle

Werk:
Eigenaar van Kastenstudio Zeeland en Vloerenstudio Zeeland

Leeftijd:
47

Hobby’s:
Lezen over bedrijfsgeschiedenissen,
vrachtwagens, reizen
en evenementen bezoeken

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;