Foto:

Dodenherdenkingen in de gemeente Reimerswaal

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal is er vandaag (4 mei) in meerdere dorpen een Dodenherdenking, waarbij inwoners welkom zijn om aan te sluiten.


In Kruiningen begint de bijeenkomst om 19.15 uur met een ontvangst in Ons Dorpshuis. Rond 19.40 uur begint de stille tocht richting de Johanneskerk, waar de herdenkingsdienst plaatsvindt. Burgemeester José van Egmond houdt een toespraak en legt een krans namens de gemeente Reimerswaal. Kinderburgemeester Boaz van Houte draagt een gedicht voor.
In Yerseke begint om 19.30 uur de stille tocht vanaf de Paardenmarkt. Rond 19.40 uur is de aankomst bij het Monument aan de Molenlaan. Hier is de herdenkingsdienst, waarbij wethouder Maarten Both een krans legt namens het gemeentebestuur van Reimerswaal.
In Rilland-Bath (foto) begint om 19.15 uur de herdenkingsdienst bij protestantse gemeente ‘De Levensbron’. Rond 19.40 uur luiden de kerkklokken en volgt er een tocht naar het oorlogsmonument op de begraafplaats. Na de kransleggingen door afgevaardigden van de gemeente en basisschoolleerlingen volgt de herdenkingsdienst en een toespraak van gemeenteraadslid Huib Bouwman. Daarna is er gelegenheid bloemen bij het monument te leggen.
In Waarde begint om 19.40 uur de herdenkingsdienst met een ontvangst in dorpscentrum Meerwaarde. Om 19.55 uur start de stille tocht richting het monument waar de plechtigheid plaatsvindt. Wethouder Dirk Verburg spreekt en legt een krans namens gemeente.
‘Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok uit respect voor de doden’, aldus de gemeente Reimerswaal. ‘De periode waarin de vlag halfstok hangt is van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die we gebruiken is de Nederlandse vlag zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de 2 minuten stilte en wordt niet in top gehesen.’ Kerkklokken mogen luiden op 4 mei. Daarna volgt het taptoe-signaal, gespeeld op trompet of hoorn. Daarna volgen, vanaf 20.00 uur, de twee minuten stilte. Vervolgens is iedereen uitgenodigd om de twee coupletten van het Wilhelmus mee te zingen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>