Foto:

Bevelandse en Thoolse scholen strijden tegen textielafval

YERSEKE - Van 16 mei tot en met 9 juni vindt de Textiel Race de Bevelanden en Tholen plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.


De scholen die in de gemeente Reimerswaal meedoen zijn; OBS de Parelmoer in Yerseke en OBS de Klimroos in Krabbendijke. Wethouder Maarten Both zal bij de kick-off van de Textiel Race op maandag 9 mei aanwezig zijn bij OBS de Parelmoer aan het Moerplein in Yerseke om 13.30 uur. Hij zal het eerste stukje textiel overhandigen aan de klassen.

Textiel op laten halen
Wie in de buurt woont van deze scholen, kan tussen 16 mei en 9 juni gemakkelijk en gratis textiel thuis laten ophalen. Dit kan door het textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.U kunt helpen! Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. Ze maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De Textiel Race de Bevelanden is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD en Curitas

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>