Dianne Verraes en Stanley Deighton
Dianne Verraes en Stanley Deighton (Foto: )

“Tweestemmigheid geeft meer karakter aan een lied”

GOES – Dianne Verraes en Stanley Deighton vormen sinds twee en een half jaar een muzikaal duo en treden met veel plezier op binnen en buiten Zeeland onder de naam ‘DiSt’. Hun repertoire bestaat nu nog uitsluitend uit covers, maar ze zijn bezig met het ontwikkelen van eigen repertoire. Het liefst maken zij populaire en jazz-muziek en het concert dat ze op 20 mei in het dorpshuis van Rilland geven, bestaat uit bekende songs uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80.


DOOR JESSICA ROVERS

“Ik speel graag muziek uit deze tijd omdat het een deel is van mijn jeugd”, legt Stanley uit. Zowel hij als Dianne zijn met muziek opgegroeid. Stanley’s vader maakte zijn eigen platen en zong Indonesische liederen. “Daar ben ik echt mee groot gegroeid. Muziek is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik heb verschillende instrumenten leren spelen en op het concervatorium heb ik orgel en dwarsfluit gestudeerd. Mijn opleiding was vooral gericht op klassieke en kerkmuziek, maar met mijn vader speelde ik veel evergreens. Op school had ik mijn eigen bandje waarmee ik op alle feesten speelde”.

Eindeloos door
Ook Dianne’s vader was muzikant. “Ik heb geen instrumenten leren spelen, maar heb altijd gezongen. Zingen is mijn grote passie en ik zing eigenlijk alles, behalve klassiek. Ik leerde Stanley kennen via de kerk in Rilland waar we repeteren en veel optreden en het klikte meteen heel goed tussen ons. We spelen op bruiloften en begrafenissen, maar geven ook concerten op campings en dorpshuizen. Als we op het podium staan lijkt de tijd niet te bestaan en zouden we eindeloos door kunnen spelen”. “We zijn heel goed op elkaar afgestemd”, vult Stanley aan. “De close harmony, het samen muziek maken is gewoon ontzettend leuk. Als we tweestemmig zingen, klinken liedjes vaak beter omdat het daardoor meerdere dimensies en meer karakter krijgt”.        

Uitbreiden
Als het aan het duo ligt gaan zij de komende tijd het aantal concerten verder uitbreiden. “Als we doorzetten zouden we begin volgend jaar ons album met eigen repertoire af kunnen hebben. We hebben heel veel zin om meer concerten te gaan doen met eigen werk. Voor het concert in het dorpshuis in Rilland spelen we een gevarieerd programma met onder andere liedjes van Elvis, The Beatles, Ramses Shaffy en The Culture Club. We kijken hier erg naar uit want het belooft een hele leuke avond te worden”. Kaarten voor het concert van DiSt zijn te koop via: dist.concerten@icloud.com.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>