Foto: Robert Odekerken

‘Het is mooi, als mensen zichzelf blijven’

Hoe lang werk je al bij Hubo, Isaac?
“Ik was al vijfentwintig jaar bedrijfsleider. Toen vorig jaar de mogelijkheid om de zaak over te nemen zich aandiende wilde ik die kans niet laten schieten. Ik werk hier namelijk nog altijd met heel veel plezier.” Lachend: “en een eigen zaak natuurlijk nóg leuker.”


Hoe ben je er zo ingerold?
“Het begon in ’s-Gravenpolder met het tuinwinkeltje van de familie De Witte. Daar hoorde ook een groothandel in bestrijdingsmiddelen en aanverwante producten bij. Toen de drogist op het dorp stopte met doe-het-zelf-producten en de handel in gewasbeschermingsmiddelen naar een industrieterrein verplaatst moest worden, besloot de toenmalige eigenaar dingen te gaan combineren. In 1996 opende de vernieuwde winkel met 225 vierkante meter aan klus-, tuin- en dierenassortiment. Ik hielp met het opbouwen. De formule bleek een succes; de zaak groeide als kool. In de de loop van de jaren werd het pand steeds verder uitgebreid, en kwamen er meer medewerkers bij. De zaak heet kortstondig Happy Hobby, vervolgens Fixet en uiteindelijk, in 2015, werd het Hubo.”


Veel groei dus. Zit er nog meer groei in?
“Zeker, maar het is momenteel erg lastig om goed personeel te vinden. Dat is een beperking. Wij onderscheiden ons door onze kennis van zaken, en door het feit dat we de kasten die we verkopen desgewenst ook aan huis in elkaar zetten, maar daar moet je dan wel de mensen voor hebben. We besteden ook wel dingen uit, maar dan nog blijft het zoeken naar de goede balans. Ik moet al veel vragen van de medewerkers. De werkdruk is hoog. Voor wat betreft de airco’s is dat binnen het gezin geregeld. Ik heb nog een bedrijf: Hintt Aircoservice. Vorig jaar is mijn zoon Ben compagnon geworden. De airco’s die we verkopen bij Hubo worden door hem geïnstalleerd. Het voordeel is dat deze opzet mij enorm ontlast. Ik hoef nu minder vaak ‘op klus’ dan in het verleden. Toen was ik vier avonden per week nog bezig na het werk in de winkel. Dat is op de langere termijn niet vol te houden.”


Een echt familiebedrijf. Uit wat voor nest kom je zelf eigenlijk?
“Ik ben de tweede uit een gezin met elf kinderen. We zijn, al zeg ik het zelf, een leuke familie. Bij ons is er nooit gedoe. We zijn gewend om te delen. Ik heb ook een hele leuke jeugd gehad in Krabbendijke. Altijd lekker bezig. In onze tijd nog geen videogames, maar lekker schieten met buksen, op brommertjes rijden, hutten bouwen: dat soort dingen. Toen ik het huis uit ging ben ik gaan samenwonen in Koudekerke. We kochten in 1998 een huis in ’s-Gravenpolder, twee jaar nadat ik daar aan de slag was gegaan. Daar wonen we nu nog.”


Welke dingen vind je leuk om te doen naast je werk?
“Toch ook wel klussen. Ik ben nu bezig met een badkamer, al schiet dat niet echt op omdat mijn vrije tijd spaarzaam is. Ik rijd ook graag motor, een Harley. Verder ben ik bestuurslid van de schietvereniging in ’s-Gravenpolder. Schieten is ook een hobby van me. Dat doe ik daar al sinds 2000. Maar voor veel meer andere dingen heb ik geen tijd. Ik wil natuurlijk ook graag leuke dingen doen met mijn vriendin!”

Wie inspireert jou? Met wie zou je zelf wel eens aan de keukentafel willen zitten?
“Ik kan niet zeggen dat ik fan ben van één persoon, al ben ik wel een groot liefhebber van de Formule 1. Daar blijf ik voor thuis. Ik vind dat Max het echt goed doet, en zichzelf blijft. Dat vind ik een mooie eigenschap. Gewoon normaal blijven doen, ook als je opeens een ster bent of veel geld verdient. Een keer met Max aan tafel zitten, dat lijkt me wel leuk ja. Maar bij gelegenheid hoor, het is geen speciale wens. Ik doe het liefst mijn eigen ding, op de manier zoals ik denk dat het goed is. Ik sta open voor tips en adviezen van anderen, maar ik houd me er niet veel mee bezig. Ik ben ook niet actief op sociale media bijvoorbeeld. Als ik zie hoeveel tijd sommige andere ondernemers daar aan kwijt zijn, dan denk ik alleen maar: die tijd gebruik ik liever voor mijn eigen dingen.

Naam:
Isaac van ‘t Leven

Gezin:
Gehuwd en vader van twee zoons en een dochter. Woont met hen in Kapelle

Werk:
Eigenaar Hubo ‘s-Gravenpolder sinds 2021. Daarvoor 25 jaar bedrijfsleider.
Ook mede-eigenaar Hintt Aircoservice.

Leeftijd:
49

Hobby’s:
Schieten bij Schietvereniging Oranje Nassau, motorrijden, klussen

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>