Sweelinck Koperkwintet
Sweelinck Koperkwintet (Foto: )

Muzikaal spektakel in Grote Kerk Kapelle

KAPELLE - Concert met koperensemble, slagwerk, orgel en harmonium. Bekende en minder bekende klassieke muziekstukken worden letterlijk nieuw leven ingeblazen door het Sweelinck Koperkwintet. Een muzikaal spektakel waar je live bij kunt zijn. Het ensemble treedt zaterdagmiddag 14 mei om 16.00 uur op in de Grote Kerk van Kapelle.Het Sweelinck Koperkwintet bestaat uit studenten van de conservatoria van Utrecht, Groningen, Maastricht, Amsterdam en Den Haag die elkaar kennen van de nationale jeugd- en studentenorkesten. Voor dit bijzondere concert zal het vijftal de samenwerking aangaan met slagwerker Jarick Bruinsma en Mark Christiaanse, de vaste organist van de Hervormde kerk in Kapelle.

Een veelzijdig programma zal de aanwezigen meenemen in uitbundige vreugde waarbij alle instrumenten meedoen, langs ingetogen solowerken en fijnzinnig zingende blazers. De muziek komt van grote componisten zoals Bruckner, Bach, Wagner en Praetorius. De bewerkingen van deze muziek voor het instrumentarium van dit concert is voor een deel gedaan door de muzikanten zelf.

En er is meer: het ensemble zal ook een gloednieuwe compositie in première brengen! In opdracht van de stichting Bätz-Witte Concerts Kapelle heeft de Nederlands-Noorse componist Hans Blok een muziekstuk geschreven met een hoofdrol voor ons harmonium, samen met het koperkwintet. Het is een werk geworden met invloeden van Tibetaanse volksmuziek, met imitaties van traditionele instrumenten als de sheng en waarin de trombone klinkt als een zingende monnik. Kortom, een stuk wat ons in volstrekt nieuwe sferen zal brengen. Dat is ook wat het hele programma belooft te doen en wat de jonge muzikanten graag willen: ons hart en hoofd raken met mooie muziek. 

Kom luisteren en beleef het met ons mee! Voor kaarten en meer informatie zie onze website: www.batzwitteconcertskapelle.nl 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>