Dylan Haegens
Dylan Haegens Foto: PR

Make a Fake mini-filmfestival trekt door Zeeland op 22 en 23 juni

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op woensdag 22 juni en donderdag 23 juni vindt de allereerste editie van het MAKE A FAKE Mini Filmfestival plaats, een initiatief van de Zeeuwse Filmtheaters. Tijdens dit evenement gaan de ‘fake movies’ van de deelnemers aan het filmeducatieproject en de Wildcard inzendingen in première op het grote witte doek! Dylan Haegens, de bekende YouTuber, is aanwezig als juryvoorzitter.

De afgelopen twaalf weken zijn er vijf klassen van vier verschillende Zeeuwse vo-scholen aan de slag gegaan met de opdracht MAKE A FAKE! Oftewel: ‘Maak een 3 minuten film, waarbij je iets dat nep is, echt laat lijken.’ Onder begeleiding van professionele filmdocenten en met professionele filmapparatuur hebben de leerlingen keihard gewerkt om hun eigen ‘fake movie’ te produceren. Daarnaast is er een oproep geplaatst om Zeeuwse filmmakers uit te dagen hetzelfde te doen. Dit zijn de zogenaamde Wildcard-deelnemers.

Programma
Tijdens de mini filmfestivals gaan alle tien de ‘fake movies’ van de deelnemende vo-scholen in première op het grote witte doek. Daarnaast worden de Wilcard-inzendingen vertoond en geeft Rudi de Boer een korte Masterclass “Film. Spreekt voor zich” over filmtaal.

Vakjury met Dylan Haegens
Alle films worden beoordeeld door een professionele vakjury met daarin onder andere de bekende YouTuber, acteur en regisseur Dylan Haegens die aanwezig zal zijn tijdens de mini-filmfestivals. Dylan maakt zijn eigen video’s, heeft een mediabedrijf én is een filmliefhebber pur sang. Met zijn kanaal ‘Dylanhaegens’ bereikt hij bijna 2 miljoen volgers. Naast Haegens neemt ook filmeducatiedocent Rudi de Boer plaats in de jury, samen met een vertegenwoordiger van de Zeeuwse Filmtheaters. Met z’n drieën vormen zij de vakjury die bepaalt wie er vandoor gaan met de titel; beste acteur/actrice, beste regie, beste scenario, beste camerawerk, beste Make a Fake Movie en natuurlijk beste Wilcard inzending! De winnaars van de laatste twee titels gaan er, naast de eeuwige roem en een trofee, ook vandoor met mooie (geld)prijzen.

Rondreizend filmfestival
Op woensdag 22 juni trappen we het rondreizende filmfestival af bij fiZi in Zierikzee waar de leerlingen van het Pieter Zeeman Lyceum voor het eerst hun producties te zien krijgen. In de middag is het de beurt aan het Pontes Goese Lyceum in ’t Beest. Donderdag 23 juni gaat ’s middags de rode loper uit voor de leerlingen van Nehalennia bij Cinema Middelburg. Het laatste filmfestival wordt in de avond georganiseerd voor het Zwincollege in het Ledeltheater in Oostburg.

Bijwonen
Het avondprogramma in het Ledeltheater in Oostburg op donderdag 23 juni is opengesteld voor publiek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Het programma start om 19.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Gratis kaarten reserveren kan via: info@makeafake.nl

Initiatief en subsidie
MAKE A FAKE is een initiatief van de Zeeuwse Filmtheaters: Cinema Middelburg, ’t Beest in Goes, filmtheater fiZi in Zierikzee en Ledeltheater in Oostburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland. CineZee is aangetrokken voor ontwikkeling en uitvoering.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief