Afbeelding
Foto: Monique van Hemert

Eindelijk weer Classic Races in Wemeldinge

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - Voor het eerst sinds lange tijd zijn er zaterdag (11 juni) weer klassieke motoren en brommers te zien op het circuit van Wemeldinge tijdens de Classic Races 2022.

Het nieuwe bestuur, dat eind 2019 werd aangesteld, kan niet wachten om de races terug te brengen na een lange tweeëneenhalf jaar en kijkt dan ook uit naar het startschot. Tussen 1994 en 2019 organiseerde het voormalig bestuur van de ‘Classic Races’, ProMotor Zeeland, vijfentwintig edities van de klassieke motordemonstratie in Wemeldinge. Na hun zilveren jubileum besloot de organisatie dat het na vijfentwintig keer wel welletjes was en kondigde haar vertrek als bestuur aan. Volop werd er gezocht naar opvolgers en zo melde zich ook, inmiddels lid van het nieuwe bestuur, Tessa Nieuwpoort. ‘’Ik zit al heel lang in de motorsport en ben geboren en getogen in Zeeland’’, zegt ze. ‘’Omdat ik, en een aantal anderen met me, het erg zonde vonden dat zoiets als de Classic Races verloren zou gaan, zijn we meteen gaan kijken wat we ervan konden maken.’’ Eind 2019 richtten ze de stichting Classic Races Wemeldinge op en zo werd het evenement nieuw leven ingeblazen. Toen de races, tot grote teleurstelling van de organisatie, de afgelopen twee jaar wegens de coronamaatregelen niet door konden gaan, ontstond een grote drijfveer om het dit jaar juist wel te realiseren. ‘’We wilden het niet voor een derde keer niet door laten gaan dus zijn we hard aan de slag gegaan om het dit jaar te laten lukken’’, zegt Nieuwpoort. ‘’Met grote dank aan leden van het oude bestuur en de sponsoren die meteen enthousiast waren, is dat gelukt!’’

Programma

Op 11 juni is het dan zover, de klassieke motoren zullen die dag in de ochtend de banden na twee jaar warm rijden op het circuit van Wemeldinge en het circuit leren kennen. In de middag vinden de demonstraties van de verschillende klassen plaats, onder andere de 50cc, 350cc, en de zijspanklasse zullen er meerijden. Tijdens de demonstratie wordt een gelijkmatigheidswedstrijd gespeeld, waarbij het er niet om draait wie als eerst finisht maar wie de meest constante rondetijd weet neer te zetten. Tevens is er de ‘prominente klasse’ waarbij unieke motoren en grote namen uit het verleden van de motorsport, zoals Kees van der Endt, Kees Schermer, Adri Wondergem en Ruud Freriks mee zullen rijden. Het circuit is gelegen aan de Oostelijke Kanaalweg, tickets zijn tien euro per persoon en voor kinderen onder de zestien onder begeleiding is het evenement gratis. De kaartverkoop is direct aan de kassa, pinnen is mogelijk en parkeren is gratis. Volg de organisatie op Facebook voor de laatste informatie.


Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief