De Avontuur.
De Avontuur. Foto: De Avontuur

‘Leden Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers zijn er voor elkaar’

Door: Britta Janssen Algemeen

Om het samen gezellig te hebben en de gedachten te verzetten, gaan leden van BNMO-afdeling Zeeland en hun gezin op woensdag 6 juli varen op de Oosterschelde.

De Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers (BNMO) is 77 jaar geleden opgericht en behartigt de belangen van (voormalige) medewerkers van defensie en politie met lichamelijk of psychisch letsel. Deze blijvende, erkende aandoeningen hebben ze bij de uitoefening van hun dienst opgelopen. Ook hun gezinsleden zijn onder voorwaarden welkom, want ook zij kunnen het moeilijk hebben met de aandoening van hun man, vrouw of ouder.

Voor het uitje stappen de deelnemers aan boord van de Avontuur. Dit is een van de laatste, nog varende Zeeuwse tweemast-zeilklippers. Het schip uit 1914 heeft inmiddels een motor, maar verkeert verder in authentieke staat. Het voormalige laadruim is omgebouwd tot een comfortabel en gezellig verblijf. Niet alle Zeeuwen kennen de Oosterschelde als een Nationaal park waar duizenden watervogels foerageren en ook zeehonden en bruinvissen soms te zien zijn. Daarom is voor dit uitstapje gekozen. De mensen aan boord mogen de bemanning helpen met bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen of onder toezicht aan het roer staan. De BNMO-afdeling Zeeland gaat hen een onvergetelijke dag bezorgen. De afdeling heeft zo’n honderdvijftig leden en deze lotgenoten maken gezellige uitstapjes, waarbij ook de partner, en soms het hele gezin, welkom zijn. Behoor je tot een van de bovenstaande groepen of heb je belangstelling om lid te worden, stuur dan een berichtje naar secretaris Hans den Hollander van BNMO-afdeling Zeeland, via h.den.hollander@bnmo.nl of kijk op www.bnmo.nl/afdelingen/zeeland/.

De BNMO-afdeling Zeeland heeft prinses Beatrix als beschermvrouwe en commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, als beschermheer. Het uitje op 6 juli wordt mede mogelijk gemaakt door het V-Fonds.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief