Jon Herselman en Josephine Koch.
Jon Herselman en Josephine Koch. Foto: Jeppe Rottier

Sportcentrum De Bloesem in Kapelle komt tot bloei

Door: Jeppe Rottier Algemeen

KAPELLE - De sloop van ‘Het Groene Woud’ in Kapelle is in volle gang. Langzaam maar zeker wordt het nieuwe sportcentrum ‘De Bloesem’ onthuld van achter de muren van het voormalig sportcentrum. Officieel wordt het pas op zaterdag 17 september geopend, maar het sportcentrum is al volop in gebruik.

Al vier weken is ‘De Bloesem’ in bedrijf. Optisport is er, na een aantal weekenden van verhuizen, weer aan de slag en ook de schoolkinderen gymmen er. “Eigenlijk ging de overstap als vanzelfsprekend”, zegt Josephine Koch van Optisport. “Alles was natuurlijk gepland en iedereen was ingelicht. Het enige wat we nu af en toe moeten doen is mensen de weg wijzen in het nieuwe gebouw.”

Multifunctioneel

Bij binnenkomst van het sportcentrum komen bezoekers in de centrale ruimte, voorzien van een horecagelegenheid en een multifunctionele ruimte. Vanuit daar kan zowel naar de sporthal als naar het zwembad gekeken worden. “We horen veel positieve reacties van de bezoekers en verenigingen. Dat is heel leuk”, zegt wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle. “Vooral gymvereniging Olympia is blij met de nieuwe springkuil in de turnzaal.’’
Naast verschillende andere moderne ‘gadgets’ in het sportcentrum, zoals een beweegbare bodem in het zwembad en de mogelijkheid om het zwembad op te splitsen en op verschillende temperaturen te verwarmen, wordt er zelfs les gegeven in het nieuwe sportcentrum. “In de multifunctionele ruimte kunnen scholen lesgeven, waardoor de mogelijkheid ontstaat om te rouleren tussen twee groepen die gymles of andere les volgen, zonder terug naar school te hoeven gaan’’, legt Herselman uit. “En in de avond wordt die zaal weer omgebouwd en kan er gedanst worden!”

Doordat de sporthal opgedeeld kan worden in drie delen in plaats van twee, zoals in ‘Het Groene Woud’, kunnen er nóg meer verenigingen tegelijkertijd trainen. “Dankzij deze mogelijkheid zullen we binnenkort naast de volleybal, gym, tafeltennis, basketbal en badminton ook de judovereniging verwelkomen”, zegt Koch.

Zodra het oude sportcentrum binnenkort met de grond gelijk gemaakt is, beginnen de laatste werkzaamheden aan de buitenkant. Zo zal het parkeerterrein uitgebreid worden en zullen er nieuwe spel-, sport-, en skatevoorzieningen komen. “Naast ‘De Bloesem’ komt een groene verbinding met het achtergelegen park, voor bijvoorbeeld bootcamps en buitengym voor schoolklassen.”

Feestelijke opening

Begin volgend jaar zal de laatste hand gelegd worden aan de buitenkant van ‘De Bloesem’ en zal er weer volop buiten gesport en geskate kunnen worden. Voor die tijd vindt eerst de feestelijke opening plaats. Tijdens deze opening, op zaterdag 17 september om 11.00 uur, zullen alle verenigingen samen komen in ‘De Bloesem’ om te laten zien wat zij doen. Ook zijn er demonstraties van bijvoorbeeld rolstoelbasketbal en wordt er een clinic gegeven door voormalig professioneel zwemster en drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo. Maar niet alleen boven de grond is er van alles te doen, ook onder de grond kunnen bezoekers een exclusief kijkje nemen bij de moderne techniek die het zwembad onder ander op temperatuur brengt en schoon houdt. “De opening belooft voor zowel de verenigingen en leden als inwoners van Kapelle en omstreken, die nog nooit in het sportcentrum zijn geweest, een heel leuke dag te worden!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief