Dweilband Scheldedweilers.
Dweilband Scheldedweilers. (Foto: Muziekverening Scheldegalm)

Feest in Hansweert: 20e editie Dweilbandfestival komt eraan

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 25 september staat de 20e editie in de startblokken.


Het festival trekt steevast veel bezoekers uit niet alleen Hansweert, maar ook uit allerlei omliggende plaatsen. De organisatie is in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers. 

Corona gooide, net als bij veel andere festivals, in 2020 en 2021 roet in het eten en de edities van die jaren zijn dan ook met pijn in het hart geannuleerd. ‘Maar dit jaar staan alle seinen op groen’, laat de organisatie weten. Het festival begint om 9.30 uur. Dweilband Scheldedweilers verzorgt dan de muziek tijdens de eucharistieviering in de Rooms-katholieke kerk aan de Kerklaan met toepasselijke stukken. 

Na de lunch gaat het festival echt van start. Dit jaar zijn er optredens van 10 dweilorkesten uit Zeeland en Noord-Brabant die optreden tussen 13.00 en 17.30 uur. Te zien en te horen zijn: Kheb Wa’k Wou uit Goes, Hosternokke uit Wemeldinge, Leutbende Zomarstemme uit Roosendaal, Blaaskapel de Koenkelpot uit ‘s-Heerenhoek, Blaaskapel De Pikpot uit Kwadendamme, Simpelfonie feestorkest uit Etten-Leur, de Flessûh Trekkûrs uit Vlissingen, The Pink Panthers uit Goes, de Bareélen uit Hulst en de plaatselijke Scheldedweilers. Alle bands verzorgen 2 optredens op zowel het hoofdpodium buiten op het dorpsplein als binnen in, aan datzelfde plein gelegen, dorpshuis Kaj Munk. Het dorpsplein is één groot terras met diverse foodtrucks. De middag wordt om 17.30 uur afgesloten met een finale waaraan alle, nog aanwezige muzikanten deelnemen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>