Ad Linders in zijn dorpshuis Kaj Munk.
Ad Linders in zijn dorpshuis Kaj Munk. Foto: Jeppe Rottier

Ad Linders heeft Answester Dweilbandfestival door jaren heen zien groeien

Door: Jeppe Rottier Algemeen

HANSWEERT - Het Answester Dweilbandfestival vond ook dit jaar weer plaats in en om dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Uitbater van het dorpshuis, Ad Linders, is blij dat het festival plaats kon vinden. Na twee jaar waarin weinig mogelijk was, gaan de evenementen in Hansweert weer lopen en dat stemt hem goed. 

Ondanks dat Linders vroeger andere plannen had, kwam hij in de horeca terecht. Hij runde onder andere een discotheek en werd later eigenaar van café Zeelandia en dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Vorig jaar nam hij afscheid van Zeelandia en dit jaar zal hij het stokje van het dorpshuis doorgeven. ‘’Op 30 december zal ik ermee stoppen’’, zegt Linders. ‘’Ik heb het dorpshuis altijd met veel plezier gerund, maar het is nu tijd om het stokje door te geven aan iemand anders.’’ 

Festivals

Een van de dingen waar hij extra veel plezier uithaalt is het organiseren van grotere evenementen als het dweilbandfestival. Hij heeft het festival vanaf het prille begin groot zien worden en vindt het dan ook mooi om te zien wat het nu is geworden. ‘’Grotere evenementen als het dweilbandfestival vind ik heel leuk om te organiseren of om bij te helpen’’, zegt hij. ‘’Zo ben ik afgelopen zomer tijdens Mosselrock bijgesprongen en heb ik geholpen met tappen, dat was erg leuk om te doen.’’ Voor zijn afscheid bij het dorpshuis kan hij nu ook het twintigjarig jubileum van het dweilbandfestival in ieder geval nog op zijn festival-CV schrijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief