De onthulling gaat niet vlekkeloos, maar daarom kan de burgemeester wel lachen.
De onthulling gaat niet vlekkeloos, maar daarom kan de burgemeester wel lachen. (Foto: Bennie Krajenbrink)

Burgemeester onthult bord tegen zwerfafval in Krabbendijke

  Actueel

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal onthulde dinsdagmiddag in Krabbendijke door jongeren gemaakte borden tegen zwerfafval. Dat ging niet helemaal vloeiend, maar daarom kon de burgemeester wel lachen.


Leerlingen van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke hebben de borden ontworpen. Ze komen op drukke plekken in Krabbendijke te staan. De burgemeester onthulde het bord bij de muziektent.

Slogan

Het Calvijn College heeft in haar project 'Zorgvol voor de aardbol' allerlei activiteiten voor een beter milieu. De school bedacht het project vanuit de overtuiging dat iedereen, ook leerlingen, een verantwoordelijkheid hebben om de omgeving netjes te houden. 'Dagelijks prikken leerlingen zwerfafval in het dorp', laat het Calvijn College weten. 'Ze moeten zich aan- en afmelden bij de Jumbo-supermarkt.' Bij het maken van de borden is de hele school aan de Appelstraat betrokken. Leerlingen konden ideeën indienen voor een slogan die aan het denken zet over weggooigedrag. Vervolgens zijn twee klassen met het ontwerp voor de borden aan de slag gegaan. Van de winnende ontwerpen zijn echte verkeersborden gemaakt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief