Foto:

Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal

  Actueel

KRUININGEN - Na een succesvolle proef blijven dagbestedingsactiviteiten bij zorggroep Ter Weel in Reimerswaal toegankelijk voor iedereen. Deze activiteiten hebben daarom maandag een nieuwe naam gekregen: Gast & Hof.


In juni startten de gemeente Reimerswaal en Ter Weel een experiment waarbij ze de dagbesteding in Rilland, Yerseke en Kruiningen - dit zijn gratis activiteiten, zoals sport en spel en creatieve bijeenkomsten voor inwoners met een zorgindicatie - openstelden voor alle inwoners die het leuk vinden om bij deze activiteiten aan te schuiven.

Tijd

Dit bespaart de zorgorganisatie enerzijds administratieve rompslomp en anderzijds maakt het de doelgroep voor de activiteiten groter. 'Omdat we de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen, worden de activiteiten levendiger', laat een gemeentewoordvoerder weten. 'En minder bureaucratie betekent meer tijd voor de gasten van de dagbesteding.'

Structureel

Het omzetten van de proef in een structurele voorziening is maandag gevierd met het onthullen van de nieuwe naam. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en Coby Traas van Ter Weel bezochten de drie dagbestedingslocaties, Hof Cruninghe in Kruiningen, De Nieuwe Vliedberg in Rilland en Moerzicht in Yerseke, om de naam bekend te maken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>