De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 18 op 19 juni en 20 op 21 juni.
De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 18 op 19 juni en 20 op 21 juni.

Molendijk nachten dicht voor asfaltreparatie

  Actueel

YERSEKE - De Molendijk in Yerseke gaat twee nachten dicht om schade aan het wegdek te repareren.


De provincie Zeeland laat het werk uitvoeren in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juni en in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juni.

Omleiding

Tijdens het werk wordt de bovenste laag van het asfalt vervangen over een lengte van ongeveer 200 meter. Hiervoor is de hoofdrijbaan van de Molendijk tussen de Olzendedijk en Molendijkseweg beide nachten afgesloten tussen 19.00 en 4.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de N289/Oude Rijksweg, Kanaalweg en N670/Postweg (en vice versa).

Structureel

De asfaltreparatie loopt vooruit op een grote aanpak om de weg structureel veiliger te maken. Zeeland heeft in 2017 een ranglijst opgesteld van provinciale wegen die met voorrang moeten worden opgeknapt en de N673, tussen de snelweg A58 en Yerseke, staat in de top 3. De provincie zoekt in overleg met de gemeente Reimerswaal en andere belanghebbende partijen naar een oplossing voor de verkeersproblemen rondom Kruiningen en Yerseke. De afgelopen maanden zijn de effecten en kosten van verschillende tracés onderzocht. Het college van gedeputeerde staten van de provincie Zeeland wil na de zomer een voorlopig besluit nemen over het voorkeursalternatief. In het najaar komen er inloopbijeenkomsten, waarbij geïnteresseerden kunnen reageren op het voorgenomen besluit.

Na de zomervakantie wordt op de Zanddijk en Molendijk een maximum snelheid van 60 kilometer per uur ingesteld. Ook worden plateaus aangelegd, om de verkeersveiligheid op de smalle en drukke dijk te verbeteren. Dit is een tijdelijke maatregel, totdat de nieuwe ontsluiting van Yerseke is gerealiseerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief