Het asfalteren gebeurt in de nachtelijke uren.
Het asfalteren gebeurt in de nachtelijke uren. (Foto: 112 Midden-Zeeland)

Nieuw asfalt voor Molendijk bij Yerseke

  Actueel

YERSEKE - De Molendijk in Yerseke is van donderdag op vrijdag dicht om schade aan het wegdek te repareren. Van dinsdag op woensdag was de weg ook al afgesloten om er nieuw asfalt aan te brengen. 


De bovenste laag van het asfalt wordt vervangen over een lengte van ongeveer tweehonderd meter. Hiervoor is de hoofdrijbaan van de Molendijk tussen de Olzendedijk en Molendijkseweg van donderdag op vrijdag dicht tussen 19.00 en 4.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de N289/Oude Rijksweg, Kanaalweg en N670/Postweg en vice versa.

Structureel

De asfaltreparatie loopt vooruit op een grote aanpak om de weg structureel veiliger te maken, laat de provincie Zeeland, opdrachtgever voor de werkzaamheden, weten. Zeeland heeft in 2017 een ranglijst opgesteld van provinciale wegen die met voorrang moeten worden opgeknapt en de N673, tussen de snelweg A58 en Yerseke, staat in de top drie.

Inloopbijeenkomsten

De provincie zoekt in overleg met de gemeente Reimerswaal en andere belanghebbende partijen naar een oplossing voor de verkeersproblemen rondom Kruiningen en Yerseke. De afgelopen maanden zijn de effecten en kosten van vier verschillende tracés onderzocht. De geschatte kosten variëren tussen de 40 en 74 miljoen euro. Het college van gedeputeerde staten van de provincie Zeeland wil na de zomer een voorlopig besluit nemen over het voorkeursalternatief. In het najaar komen er inloopbijeenkomsten, waarbij geïnteresseerden kunnen reageren op het voorgenomen besluit.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief