Vertegenwoordigers van de politie en gemeente Middelburg bij het bouwbord.
Vertegenwoordigers van de politie en gemeente Middelburg bij het bouwbord. (Foto: Britta Janssen)

Grond gekocht voor nieuw, markant politiebureau

  Actueel

MIDDELBURG - Eind 2022 staat er bij de entree van Middelburg een nieuw gebouw van de politie. Ze tekende hiervoor vrijdag de koopovereenkomst voor 10.000 vierkante meter bouwgrond bij de Mortiere. “Dit is een fantastische plek bij belangrijke uitvalswegen”, zegt districtschef Ronald Weydema. Er werken straks zo’n 400 agenten in het nieuwe pand.


In de nieuwbouw wordt onder meer het basisteam van Walcheren gehuisvest en de recherche en zedenpolitie. Hoe het pand eruit gaat zien, is nog onbekend. De politie moet nog een architect voor het project aantrekken. Wel wordt het een opvallend complex, stelt Weydema. “Zeeland miste een beeldbepalend gebouw van de politie. Dat komt er nu.”

Zichtbaar

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg - de politie heeft de grond van de gemeente gekocht - is blij met het nieuwbouwplan op de plek langs de A58. “De vorming van de Nationale Politie heeft burgemeesters kopzorgen gekost, omdat veel nu centraal wordt geregeld. Wat blijft er over voor Zeeland? Veel politiegebouwen zijn gedateerd en niet goed herkenbaar. Met deze nieuwbouw blijft de politie zichtbaar op straat, maar ook in gebouwen. Dat is belangrijk.”

Vlissingen

Weydema laat weten dat Vlissingen ook een bureau houdt, al dan niet op dezelfde locatie. “Dat is een apart project, maar als de nieuwbouw hier klaar is, is er ook een nieuw bureau in Vlissingen.”

Nieuwdorp

De politie bezit nu zo’n 45 procent van het perceel langs de Mortiereboulevard, naast Mini Mundi. Ze heeft een optie genomen op de overige grond. Hier hoopt ze het trainingscentrum van Vlissingen-Oost naartoe te verhuizen. De politie doet momenteel landelijk onderzoek naar haar trainingslocaties en er is volgens een politiewoordvoerder een ‘aanzienlijke kans’ dat er in Middelburg een trainingscentrum komt. “Dat is nog niet zeker, maar daar geloven wij in en daarom hebben we een optie genomen op de rest van het perceel.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Kats

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers weekbladen

Wemeldinge

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief