Bewoners Silvanna, Joan en Femke, gastvrouw Mireille, bewoner Roger en begeleidster Lucie (vlnr).
Bewoners Silvanna, Joan en Femke, gastvrouw Mireille, bewoner Roger en begeleidster Lucie (vlnr). (Foto: Coby Weijers)

Zeeuwse Gronden in Yerseke officieel geopend

  Actueel

YERSEKE - Met een feestelijke programma, onder meer met champagne en een boottocht op de Oosterschelde, is maandag in Yerseke de nieuwe locatie van ggz-organisatie Zeeuwse Gronden officieel geopend. Het gloednieuwe complex Bosburg telt zestien appartementen en is sinds november bewoond. Nu de bewoners gesetteld zijn, was het maandag tijd voor feest.


Zeeuwse Gronden biedt woon- en dagbestedingsvoorzieningen voor mensen met psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie, ernstige depressie of een angststoornis. Zij wonen zelfstandig in hun eigen appartement met onder meer een badkamer en keuken en krijgen behandeling en begeleiding op maat.

Bosburg heeft een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners samen kunnen kletsen, eten of koken als ze dat leuk vinden. Daarnaast zijn er allerlei vormen van dagbesteding in de buurt.

Gegroeid

Zeeuwse Gronden begon in 2005 met een woonlocatie. "De jaren erna zijn we snel gegroeid", vertelt Hanna Laport van Zeeuwse Gronden. "We hebben nu elf woonvoorzieningen in Zeeland en de twaalfde is in ontwikkeling in Koudekerke. Ook hebben we elf dagbestedingslocaties. Er is veel vraag naar vanuit families en we hebben inmiddels goede contacten opgebouwd met woningcorporaties en gemeenten."

Dichtbij

Het ideaal van de ggz-organisatie is dat de bewoners in hun eigen gemeente, dichtbij hun familie wonen én middenin de samenleving." Ze doen van alles om deel uit te maken van de wereld om hen heen, zoals activiteiten voor het goede doel of taart bakken bij evenementen in de buurt. "In Kruiningen hebben we ons maatschappelijk restaurant het Melkmeisje. Hier komen ook buurtbewoners lunchen en dat stimuleren we juist. In Bosburg hielden we aan het begin van het jaar een nieuwjaarsbijeenkomst waarbij mensen uit het dorp konden komen kijken en kennismaken met de bewoners. Dat was hartstikke leuk."

Logeerappartement

Bosburg telt vijftien appartementen - inmiddels allemaal bewoond - en een logeerappartement voor mensen die tijdelijk rust of begeleiding nodig hebben. "Cliënten kunnen hier in principe hun hele leven wonen, zolang als ze willen. We hebben jonge bewoners en mensen van rond de vijftig jaar. Dat is heel gevarieerd." In Yerseke wonen nieuwe cliënten, maar ook bewoners die eerder op een andere locatie woonden en graag wilden verhuizen naar Bosburg. 

Kijk voor meer informatie op www.zeeuwsegronden.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Kats

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers weekbladen

Wemeldinge

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief