Foto: Cederhof

Feestje voor vrijwilligers van Cederhof

  Actueel

KAPELLE - Ruim 120 vrijwilligers van zorgorganisatie Cederhof in Kapelle zijn maandag in het zonnetje gezet in het plaatselijke dorpshuis De Vroone.


Om de vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet voor de medemens, stond er een feestelijke middag op het programma. Die begon met een quiz. "Sommige teams kwamen zelfs verkleed!", vertelt directeur Inge van den Boomen van Cederhof. "Fanatiek namen de teams deel aan de quiz." Op een groot scherm werden filmpjes en muziekfragmenten getoond van de jaren '60 tot nu. "Het team 'De radio's' won nipt van het 'A-team' en team 'Dolly Dots'."

Daarna kregen de vrijwilligers een driegangenmenu geserveerd. "Deze dag is een blijk van waardering voor de inzet van de 200 vrijwilligers die aan ons verbonden zijn. Zij zijn het kloppend hart van Cederhof." De vrijwilligers die 5, 10 of 15 jaar aan de organisatie verbonden zijn, kregen bloemen en een presentje.

Activiteiten

De vrijwilligers organiseren bijvoorbeeld groepsactiviteiten, zoals kegelen, sjoelen, bewegen op muziek en koersbal en lezen voor in de huiskamer. Ook wordt er elke week gezongen.

Buiten het zorgcentrum gaan vrijwilligers op huisbezoek bij inwoners van de gemeente Kapelle om een praatje te maken of samen te fietsen. Ook halen ze bezoekers van de dagverzorging iedere dag thuis op. "En iedere dag bezorgen ze de maaltijden van tafeltje-dekje bij 200 inwoners van de gemeente. Deze betrokkenheid verdient waardering!"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief