Frans Waterman (l) en René van de Guchte van de organisatie tonen de kotter die wordt omgebouwd tot podium.
Frans Waterman (l) en René van de Guchte van de organisatie tonen de kotter die wordt omgebouwd tot podium. (Foto: Stichting Promotie Yerseke)

Muziek vanaf een kotter bij Mosselrock in Yerseke

  Actueel

YERSEKE - Op vrijdag 9 augustus vindt voor het eerst sinds jaren weer het Mosselrock Festival plaats. Het havenplateau biedt vanaf 14.00 uur muziek, hapjes en drankjes, modeshows en kinderactiviteiten. Het wordt een leuke dag voor het hele gezin, belooft organisator Stichting Promotie Yerseke. Ze heeft zelfs een echte mosselkotter kunnen regelen als podium.


Benieuwd naar de nieuwste trends in modeland? Vanaf 15.00 uur verzorgen de plaatselijke ondernemers maar liefst drie modeshows van ongeveer 45 minuten. Iedereen is welkom.

Mosselen spelen uiteraard een hoofdrol in het culinaire deel van Mosselrock. Verschillende ondernemers uit Yerseke zorgen er, bijvoorbeeld in de mosselcorner, voor dat het publiek geen honger of dorst heeft. Ook worden er op een grote vuurschaal onder meer hamburgers gebakken.

Mosselkotter

Mosselrock biedt ook veel muziek, te beginnen ‘s middags met het entertainment van de ‘shuffle girls’. Enthousiaste meiden dansen op bekende muziek en laten ook andere kunsten zien aan de toeschouwers.

Later die dag kan het publiek ook zelf volop dansen, bijvoorbeeld in de tent op muziek van vinyl-dj Rolf. Op twee schermen komen ook de bijbehorende clips voorbij.

Voor een ultiem ‘Yese’s’ podium bouwt de organisatie een echte mosselkotter om tot bühne. “We zijn heel blij dat we een kotter hebben kunnen regelen, want hiermee geven we het festival nog meer die Zeeuws sfeer van mossels en Yerseke mee”, aldus een woordvoerder van Stichting Promotie Yerseke. “De YE-72 wordt dwars in de ‘derde kaaie’ afgemeerd en dient als podium voor de hoofdacts van ons festival.”

Muziek

Op het dek zijn dan de Griekse zangeres Valentina en het Iers/Italiaanse duo Danny Burk (zang) & Manu Pucci (keyboard) te zien en te horen. “Valentina heeft nog nooit in Nederland opgetreden en kijkt er heel erg naar uit”, vertelt een woordvoerder van Stichting Promotie Yerseke. Ook voor Danny & Manu wordt het hun eerste concert in Nederland. Valentina en Danny & Manu treden ook op in de tent tussen de nummers van de dj door.

De Ierse rockcoverband Music Junkies, met leadzangeres Ciara, laat het publiek feesten op muziek uit onder meer de jaren ‘90. De band treedt meerdere keren op op het hoofdpodium. “We hopen dat ze aan het einde van de avond ook Paradise by the dashboard light van Meatloaf zingen. De lange versie natuurlijk.”

Ruigere rock komt er van de Middelburgse zanger Kees Moerland met de band Raiders of the Last Rock (LOLR). Ook uit Middelburg komt de aanstormende jonge band PEER.

Voetbalmuur

Voor kinderen en jongeren is er ook veel te doen op het havenplateau. Voor de kleintjes zijn er spelletjes en een kinderstrandje om op te spelen en mee te doen aan een wedstrijd zandkastelen bouwen.

Voor de oudere bezoekers is er een digitale voetbalmuur. Dit is een voetbalveld van tien bij twaalf meter met digitale panelen om op te scoren. “Daarmee kun je allerlei spellen doen, bijvoorbeeld dat je de bal alleen tegen panelen in een bepaalde kleur mag trappen. Met de digitale voetbalmuur zijn de kinderen lekker buiten en in beweging."

Kaarten voor het muziekprogramma vanaf 17.30 uur zijn te bestellen via www.yersekepromotie.nl. Tot die tijd is het festival gratis toegankelijk. Bij de deelnemende bedrijven zijn er met acties vrijkaarten te winnen voor Mosselrock. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Allround monteur

Tholen

Fulltime Grondwerker

’s-Heer Abtskerke

Bezorgers

Koudekerke

Reinigingsspecialist

Yerseke

Verzorgende IG

Goes - Hansweert - Kruiningen - Krabbendijke - Rilland - Yerseke

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief