Dmitri 'Mitro' van de Vrie (l) en zijn Britse partner Kyle ‘Mongraal’ Jackson.
Dmitri 'Mitro' van de Vrie (l) en zijn Britse partner Kyle ‘Mongraal’ Jackson. (Foto: Privébezit)

Dmitri gamet zo'n twaalf uur per dag

  Actueel

's-HEER HENDRIKSKINDEREN – Miljoenen mensen hebben via televisie of online ingeschakeld om eind juli het eerste WK Fortnite te volgen. Tijdens deze happening in het enorme Arthur Ashe Stadium in New York werd de 17-jarige Dmitri van de Vrie uit 's-Heer Hendrikskinderen zesde.


Bij het wereldkampioenschap namen honderd solospelers en vijftig duo's het tegen elkaar op en maakten kans op een deel van de ongekend hoge prijzenpot van dertig miljoen dollar.

Kwalificatie

Om op het wereldkampioenschap te mogen spelen, hebben de deelnemers een tien weken durende kwalificatie doorstaan, waarin ze de strijd aangingen met veertig miljoen andere spelers wereldwijd. Met de plaatsing voor de eindronde hadden de deelnemers sowieso al 50.000 dollar gewonnen.

Mitro

Op de eerste plaats eindigde het team Cooler Esport, dat drie miljoen dollar mee naar huis nam. Team Lazarus Esports, waarvan de uit Andijk afkomstige David Jong (21) - ‘Rojo’ - deel uitmaakte, bemachtigde de tweede plaats en werd hiermee 2.250.000 dollar rijker. Dmitri van de Vrie, bekend als ‘Mitro’, behaalde samen met zijn Britse partner Kyle ‘Mongraal’ Jackson een zesde plek en sleepte 450.000 dollar in de wacht.

Eiland

'Mitro' werd gezien als één van de grootste kanshebbers op de winst bij het eindtoernooi van Fortnite, dat met tientallen miljoenen spelers over de hele wereld de populairste game van het moment is. In dit tactische vechtspel worden honderd spelers gedropt op een eiland, waarvan de oppervlakte steeds kleiner wordt door een storm. Deelnemers moeten met elkaar vechten, wapens en grondstoffen verzamelen en muren, forten en huizen bouwen. Diegene die als laatste overblijft wint.

Beter

Dmitri is een ervaren speler en heeft al veel toernooien gespeeld en gewonnen. Het afgelopen jaar haalde hij bijna 300.000 dollar aan prijzengeld binnen.

Wereldwijd wordt hij gezien als één van de beste competitieve Fortnite-spelers. Hij is blij zijn prestatie op het wereldkampioenschap, maar had naar eigen zeggen verwacht iets hoger te eindigen. “Ik vind een zesde plaats een goede prestatie, maar had iets hoger willen eindigen. Het event verliep best goed. Ik heb in totaal ongeveer drie, vier uur gespeeld.” Zijn succes dankt hij volgens hemzelf aan het feit dat hij veel speelt. “Ik ben goed, omdat ik heel veel speel, altijd beter wil worden en je moet ook wel een beetje aanleg hebben. Ik speel Fortnite nu ongeveer anderhalf jaar en doe het zo rond de tien en twaalf uur per dag.”

Investeren

Gamen is dan ook Dmitri's favoriete bezigheid. “Ik vind Fortnite vooral heel leuk, omdat ik er goed in ben. Op dit moment speel ik geen andere games.” Hij weet nog niet wat hij met het prijzengeld gaat doen. “Het bedrag dat ik op het wk gewonnen heb, is het hoogste bedrag dat ik ooit gewonnen heb. Ik spaar het prijzengeld en misschien ga ik het investeren, dat weet ik nog niet”. Voor de toekomst heeft Dmitri een duidelijk doelstelling: “Ik hoop nog lang bij één van de besten te blijven horen”. Voor diegenen die ook een carriere als professioneel gamer overwegen heeft hij een tip: “Je moet er echt heel veel tijd in stoppen en altijd beter willen worden.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief