Voor de aanleg van de hoogspanningslijn is bodemonderzoek nodig.
Voor de aanleg van de hoogspanningslijn is bodemonderzoek nodig. Foto: Karlijn Borm | Lievens Communicatie

Bodemonderzoek voor aanleg hoogspanningslijn

Door: Britta Janssen Actueel

OOSTDIJK - Voor de aanleg van de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding, die van Borssele via onder meer Kapelle en Rilland naar Noord-Brabant loopt, voert de aannemer vanaf deze maand verschillende bodemonderzoeken uit. Onder meer in de buurt van Borssele, Oostdijk en Krabbendijke vindt er archeologisch onderzoek en onderzoek naar niet-gesprongen explosieven plaats.

Daarnaast liggen voor de realisatie van de hoogspanningslijn concept-vergunningen ter inzage. Tot en met donderdag 19 september kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen voor het project Zuid–West 380 kV West, de hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland.

Vertraging

Twee van de vergunningen zijn voor de realisatie van een tijdelijke hoogspanningsverbinding ter hoogte van Borssele. 'De andere vergunningen zijn voornamelijk voor de tijdelijke werkwegen en -terreinen voor de nieuwe verbinding', laat netbeheerder Tennet weten. Ze moest voor verschillende werkzaamheden binnen het project nieuwe vergunningen aanvragen doordat de aanleg van de lijn vertraging opliep nadat Tennet vorig jaar het contract met de eerste aannemer opzegde.

2022

De netbeheerder hoopt de vertraging in te lopen door gelijktijdig op meerdere plekken met verschillende aannemers te werken. Hiervoor stelt ze nieuwe aanbestedingen op. Zodra de opdracht gegund is aan de nieuwe aannemers, wordt duidelijk waar, wanneer en hoe er wordt gewerkt. Tennet verwacht dat de nieuwe aannemers begin 2020 bekend zijn en de bouwwerkzaamheden volgend voorjaar kunnen beginnen. De inbedrijfsname van de nieuwe hoogspanningsverbinding vindt eind 2022 plaats.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief