Het atelier in het treinstation wordt ingericht.
Het atelier in het treinstation wordt ingericht. (Foto: Marieke Lobbezoo-Derks)

Station Krabbendijke krijgt Atelier Zeeklei

  Actueel

KRABBENDIJKE - Na jaren van leegstand van treinstation Krabbendijke blaast Marieke Lobbezoo-Derks de wachtruimte nieuw leven in.


Zij gaat er met haar 'Atelier Zeeklei' twee middagen in de week beelden maken van klei. Vanaf 2 oktober is het stationsatelier elke woensdag- en vrijdagmiddag open. Iedereen kan onder het genot van een kopje koffie of thee komen kijken wat ze aan het maken is. Vanaf januari mag op woensdagmiddag iedereen met Lobbezoo meedoen of plaatsnemen achter een schildersezel.

De wachtruimte is opnieuw geschilderd en heeft een wastafel en inbouwkasten gekregen. Ook beschikt station Krabbendijke nu over een openbaar toilet. "De NS stelt de ruimte gratis beschikbaar, met als tegenprestatie gastvrijheid en toezicht op de wachtruimte", laat Lobbezoo weten.

Nieuwe activiteiten

Er hebben zich al drie andere workshop- en cursusleiders gemeld die ook van de ruimte gebruik willen maken. Zij krijgen vrijdag 30 augustus hun sleutel overhandigd door de stationsmanager van NS. Carolien Boone gaat op donderdagochtend om de week kaartjes maken. Natasja Mulders en Cynthia Verton gaan eens in de maand op zaterdagochtend workshops geven in sieraden maken van zilverklei en aluminium. De Zeeuwse Volks Universiteit komt in februari 3 maanden op donderdagmiddag schilderles geven.

Frits Lensvelt

Lobbezoo heeft bij de realisatie van de kunstzinnige activiteiten in de wachtruimte hulp gekregen van de Frits Lensvelt stichting. Die beheert de nalatenschap van de kunstenaar die in Krabbendijke woonde en er een atelier had in etsen, houtsnede en mozaïek. "Zijn sponsoren alle kleibokken en schildersezels. De NS geeft materialen en een professioneel kleibok waarmee ik hoop de komende vijftien jaar aan de slag te kunnen."

Via crowdfunding heeft Lobbezoo al een aardig bedrag bij elkaar gekregen voor de verdere inrichting van de ruimte. "Ook via de Facebook-pagina krijg ik veel spullen aangeboden. Nu hoop ik nog op steun van het Prins Bernard Cultuurfonds Zeeland om een oven te kunnen aanschaffen.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/stationkrabbendijke.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>