Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ben Biondina

Subsidiepot met anderhalf miljoen euro voor vernieuwing

  Actueel

MIDDELBURG - De provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten en het Rijk stellen samen anderhalf miljoen euro subsidie beschikbaar ter versterking van de Zeeuwse economie. Ondernemers met vernieuwende ideeën en initiatieven die ten goede komen aan de arbeidsmarkt kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.


‘We willen de Zeeuwse economie versterken door de concurrentiekracht te verhogen’, laat de provincie Zeeland dinsdag weten. De subsidieregeling ‘Zeeland in Stroomversnelling’ stimuleert netwerken en samenwerkingsverbanden tot haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten. ‘Zo stimuleren we innovatie en samenwerking en bundelen we kennis.'

Waterstof

Vanuit deze regeling is eerder dit jaar bijvoorbeeld al subsidie verleend voor een haalbaarheidsonderzoek waarbij elektriciteit wordt omgezet in waterstof met een elektrolyser, aldus Zeeland. Een voorbeeld van een demonstratieproject dat subsidie ontving is de elektrische trailer die 25 procent brandstofbesparing en bijbehorende CO2-reductie oplevert.

Arbeidsmarkt

Naast een vernieuwend bedrijfsleven is een vitale arbeidsmarkt van belang voor de Zeeuwse economie en concurrentiekracht. ‘Het vinden van voldoende en gekwalificeerd personeel wordt steeds moeilijker.’ Dat stelt Zeeuwse bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden voor de uitdaging om oplossingen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt te vinden. ‘Want voor een sterke economie is een wendbare en weerbare arbeidsmarkt belangrijke.’ De subsidieregeling Human Capital Agenda richt zich op het stimuleren van projecten over sociale innovatie op de arbeidsmarkt. Sociale innovatie is het toepassen van nieuwe organisatievormen en het introduceren van nieuwe producten en diensten die het arbeidsmarktvraagstuk ten goede komen.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 25 september wordt in Dockwize Vlissingen een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde ondernemers. Kijk voor meer informatie op www.zeeland.nl/zeeland_in_stroomversnelling.



 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief