Een oude foto van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke, waar op de orgelzolder de eerste lessen werden gegeven.
Een oude foto van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke, waar op de orgelzolder de eerste lessen werden gegeven. (Foto: )

Onderwijsinstituut Driestar bestaat 75 jaar

  Actueel

KRABBENDIJKE - Onderwijsinstituut Driestar, inmiddels ‘Driestar educatief’ genaamd, bestaat 75 jaar. Het hoofdkantoor van het kenniscentrum voor christelijk onderwijs in binnen- en buitenland is gevestigd in Gouda, maar Driestar begon in Krabbendijke.


Donderdag (5 september) is het 75 jaar geleden dat in Krabbendijke een christelijke kweekschool op gereformeerde grondslag is geopend. De eerste lessen vonden plaats op de orgelzolder van het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. Op 17 januari 1950 kon er een jongens- en meisjesinternaat worden gerealiseerd. Het jongensinternaat stond bij het voormalige haventje van Krabbendijke aan de Roelshoek.

Tot de Watersnoodramp van 1953 werden de lessen in Krabbendijke verzorgd. Daarna verhuisde de kweekschool noodgedwongen naar Gouda. Daar volgde op 1 september 1955 de officiële erkenning door minister Cals van Onderwijs.

Door de jaren heen keerden verschillende oud-studenten als onderwijzers terug naar Krabbendijke. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief