Het Answester Dweilbandfestival staat voor gezelligheid.
Het Answester Dweilbandfestival staat voor gezelligheid. Foto: Bernadette Schellekens

Hansweert is zondag van de dweilbands

Actueel

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Zondag (29 september) is het tijd voor editie 19.

Het festival trekt steevast een gezellige groep bezoekers. De organisatie is, net als andere jaren, in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers.

Kerk

Dit jaar zijn er optredens van 11 dweilorkesten uit Zeeland, Noord-Brabant en zelfs Friesland. Het festival begint om 11.00 uur. De Scheldedweilers verzorgen dan de muziek tijdens de eucharistieviering in de rooms-katholieke kerk met toepasselijke stukken.

Dweilbands

De 11 bands treden op tussen 13.00 en 17.20 uur. Te zien en te horen zijn: 'Te Geen Naom' uit Sas van Gent, 'We zijn dur Wir' uit Roosendaal, 'Volle Bak' uit Hoogerheide, 'Kheb Wa'k Wou' uit Goes, Incognito Roosendaal uit Roosendaal, Hosternokke uit Wemeldinge, 'Leutbende Zomarstemme' uit Roosendaal, Blaaskapel de Koenkelpot uit 's-Heerenhoek, 'De Wodkapel' uit Tzummarum in Friesland, Dweilband De Lamsôôren uit Oud-Vossemeer en de plaatselijke Scheldedweilers.

Boot

Zowel 'Volle Bak' als 'We zijn dur Wir' treden voor het eerst op in Hansweert. Alle bands verzorgen 3 optredens verdeeld over 5 verschillende podia in het centrum van Hansweert, waaronder 1 aan boord van een rondvaartboot. Met die rondvaartboot worden 3 tochtjes over de Westerschelde gemaakt. De verschillende podia zijn verbonden door een volgens de organisatie 'bescheiden maar gezellige' braderie. De braderie is geopend van 12.00 tot 17.30 uur.

Om 17.20 uur is er een finale waarbij de bands hun muzikale kwaliteiten gezamenlijk laten horen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief