Een voorbeeld van het glasplateau. FOTO MICHEL LINTERMANS
Een voorbeeld van het glasplateau. FOTO MICHEL LINTERMANS Foto: Michel Lintermans

Station Krabbendijke krijgt glasplateau

Door: Britta Janssen Actueel

KRABBENDIJKE - Op het treinstation van Krabbendijke vinden sinds kort creatieve activiteiten plaats en nu komt er buiten ook kunstzinnige aankleding bij. Het stationsgebied wordt binnenkort opgefleurd met een glazen plateau met tekst en beeld. Inwoners zijn welkom om hiervoor suggesties aan te dragen.

Na vijf jaar het treinstation van Deurne te hebben verfraaid met onder meer een watertappunt, fietspomp, moestuin, wilde bloemen en ook een glasplateau, gaat Michel Lintermans van Lintermans Projecten nu aan de slag met het verfraaien van het Zeeuwse station. Als eerste wil hij in Krabbendijke ook een glazen plateau realiseren. “Hiervoor zoek ik een tekst die op het lijf van Krabbendijke is geschreven”, vertelt Lintermans. Iedereen die een idee heeft, kan dit aandragen. Het liefst ontvangt hij als tekst (een deel van) een liedje of gedicht over Krabbendijke, de gemeente Reimerswaal in het algemeen of over heel Zeeland. De tekst mag niet discriminerend zijn.

Creatieve activiteiten
Bijna 15 jaar stond de wachtruimte van het treinstation leeg. Nu biedt amateurkunstenares Marieke Lobbezoo-Derks er sinds kort met haar atelier 'Zeeklei' ruimte aan mensen die creatieve workshops willen volgen. Zelf maakt Lobbezoo twee middagen per week beelden van klei in het stationsatelier. Dat is binnenkort elke woensdag- en vrijdagmiddag open.
Lobbezoo wil nog meer activiteiten ontplooien en werkt nu ook samen met Lintermans aan het verlevendigen van het station. Belangstellenden kunnen - al dan niet wachtend op de trein - een kijkje nemen bij de creatieve activiteiten in de wachtruimte en vanaf januari op woensdag ook zelf schilderen. De Zeeuwse Volks Universiteit verzorgt vanaf februari drie maanden lang op donderdagmiddag schilderlessen. Verder maakt Carolien Boone om de week op donderdagochtend kaartjes en Natasja Mulders en Cynthia Verton geven eens in de maand op zaterdagochtend workshops sieraden maken van zilverklei en aluminium.

Meer
Lobbezoo hoopt dat het aantal activiteiten verder uitbreidt, ook met andere kunstvormen, en dat de wachtruimte zich ontwikkelt tot cultureel centrum. Om de activiteiten mogelijk te maken, heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) de ruimte geschilderd en een wastafel en inbouwkasten geplaatst. Ook is er een openbaar toilet gebouwd.

Meer informatie
Suggesties voor de tekst mailen kan naar michel@lintermansprojecten.nl. Meer informatie over de activiteiten bij het treinstation staan op www.facebook.com/stationkrabbendijke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief