SGP Zeeland houdt slotbijeenkomst op Neeltje Jans.
SGP Zeeland houdt slotbijeenkomst op Neeltje Jans. (Foto: Shutterstock)

Unieke SGP Zeeland slotbijeenkomst op Neeltje Jans

  Algemeen,Nieuws

NEELTJE JANS - D.V. woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap. In het laatste weekend voorafgaand aan de verkiezingsdag houdt SGP Zeeland een unieke slotbijeenkomst op een bijzondere locatie: Neeltje Jans. Ooit het Deltapark bezocht bij schemerlicht terwijl het speciaal geopend is voor u en uw familieleden? Dit is uw kans! Met een programma voor jong en oud hopen wij u vrijdagavond 15 maart te mogen verwelkomen. Meld u nu gratis aan! Doe dat wel snel omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is: vol = vol! Het programma start om 18.00 uur.


Programma:
17.30-18.00 uur ontvangst
18.00-19.00 uur keuze uit: rondleiding naar de stormvloedkering of een bezoek aan Bluereef Aquarium Zeeland*
19.00-20.00 uur maaltijd en voor de kinderen zijn er frietjes
20.00-20.45 uur in de Zeeuwse politiek, met onder andere bijdragen van Chris Stoffer (SGP Tweede Kamerlid), Harry van der Maas (lijsttrekker Provinciale Staten) en Gert van Kralingen (lijsttrekker Waterschap)
20.45-21.00 uur afsluiting

Aanmelden:
Meld u zich voor uiterlijk dinsdag 12 maart aan via het formulier op de website (zeeland.sgp.nl). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Komt u liever vanaf 20.00 uur? Geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier.

Extra informatie:
*Optie 1: Op de stormvloedkering (maximaal aantal deelnemers)

Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. SGP Zeeland biedt samen met Deltapark Neeltje Jans u de unieke mogelijkheid om dit bouwwerk van binnen en buiten te bezoeken. Beton met een garantie van 200 jaar omringt je, stalen deuren van 45 meter breed verheffen zich en het getij raast onder je door. Hier moet je geweest zijn, dit moet je gezien hebben!

*Optie 2: Bluereef Aquarium Zeeland
Het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier openbaart zich het ongekende onderwaterrijkdom met tropische haaien zoals wit en zwartpunt rifhaaien, Luipaardhaaien, pijlstaartroggen, Kleurige zeeanemonen. Maar ook dieren uit de Oosterschelde en Noordzee zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen.

Voor iedereen: DELTA experience
Het Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? In de recent tot stand gekomen Delta Experience beleeft u de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier.

De Delta Experience is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. De bezoeker krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt de bezoeker voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen? 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief