Lamb Weston/Meijer.
Lamb Weston/Meijer. (Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Dennis Wisse)

Aardappelbedrijf Lamb Weston/Meijer verhuist hoofdkantoor naar Breda

KRUININGEN - Aardappelverwerkendbedrijf LambWeston/Meijer (LW/M) verhuist haar hoofdkantoor vanuit Kruiningen naar Breda. In Breda had het bedrijf al sinds enkele jaren een verkoopkantoor.


Waar LambWeston zich in Breda gaat vestigen is nog niet duidelijk. Het huidige verkoopkantoor zit aan de Claudius Prinsenlaan. De verhuizing is volgens het bedrijf nodig om de komende jaren te kunnen blijven groeien. "Om deze groei de komende jaren mogelijk te blijven maken, is het belangrijk voldoende talent aan te kunnen trekken en te behouden", geeft het bedrijf aan. "Door verschillende activiteiten op diverse locaties te concentreren, denkt LW/M beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt en daarmee haar internationale positie te verstevigen. Daarnaast zijn de huidige kantoorruimtes in Kruiningen en Breda te beperkt."

De verhuizing van het hoofdkantoor naar Breda betekent voor het bedrijf dat het bijna honderd jaar na oprichting door Cees Meijer in 1920 Kruiningen verlaat als hoofdvestiging. Meijer startte toen met het verbouwen van aardappelen op zijn boerderij in Kruiningen (Zeeland), waar de Zeeuwse klei een goede voedingsbodem bleek te zijn voor de aardappels. In de jaren 80 volgen diepgevroren aardappelproducten. In 1994 gaat het Zeeuwse bedrijf een joint venture aan met LambWeston. Na de verhuizing van het hoofdkantoor vestigt het Operations & Services Center van het bedrijf zich in de huidige kantoorlocatie in Kruiningen. 

Het aardappelverwerkendbedrijf kondigde deze week ook aan te investeren in een Technology Center in Bergen op Zoom.  Met dit Technology Center waar producten en processen ontwikkeld en getest kunnen worden, wil het bedrijf haar innovatiekracht versnellen.

LW/M heeft de ondernemingsraad om advies gevraagd en verwacht de plannen nog dit jaar te realiseren. Voor het personeel heeft de verhuizing geen gevolgen, aldus het bedrijf, anders dan een nieuwe standplaats voor een deel van de kantoormedewerkers. Het bedrijf kijkt op welke manier vervoer gerealiseerd kan worden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief