Achtste subsidieronde voor opknappen verouderde woningen in Zeeland

MIDDELBURG - Voor de achtste keer stelt de provincie geld beschikbaar om het verkrotten van woningen tegen te gaan.


Dit keer ligt er één miljoen euro voor het oprapen. Particulieren, gemeenten en woningcorporaties kunnen een aanvraag indienen om verouderde woningen op te knappen, samen te voegen of te slopen.

Het provinciebestuur beoordeelt de aanvragen op een aantal punten. Wie de meeste punten heeft, krijgt een subsidie uit de provinciale impuls wonen. “We krijgen standaard meer aanvragen binnen dan dat we geld hebben”, zegt gedeputeerde Carla Schönknecht.

Mooier

De regeling bestaat nu zes jaar. “Wij wilden Zeeland mooier maken”, zegt Schönknecht over waarom de impuls is opgezet. “We kunnen nu constateren dat we in de opzet zijn geslaagd. Het blijkt een zeer laagdrempelige regeling te zien, die voor iedereen bereikbaar is. Er zijn geen spannende voorwaarden aan verbonden.”

Vooral in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland zijn de afgelopen jaren veel aanvragen toegekend. “Daar was de nood ook het hoogst. We hebben ook gezien dat het vliegwieleffect groot was. Uit dezelfde straat kwamen bijvoorbeeld vaak meerdere aanvragen. Als de een iets had gedaan, wilde een andere het ook.” 

Zomervakantie

Een aanvraag voor de achtste ronde indienen kan tot en met 29 maart. De provincie biedt voor de zomervakantie duidelijkheid.

Er zijn de komende weken in verschillende gemeenten informatieavonden over de mogelijkheden. Op donderdag 21 februari zijn geïnteresseerden welkom in het gemeentehuis van Tholen tussen 18.00 uur en 20.00 uur en op donderdag 28 februari in het stadskantoor van Goes tussen 18.00 uur en 20.00 uur en het stadskantoor van Middelburg, ook van 18.00 uur tot 20.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief