Bij een eerdere herdenking bij de Johanneskerk was voormalig premier Jan Peter Balkenende aanwezig.
Bij een eerdere herdenking bij de Johanneskerk was voormalig premier Jan Peter Balkenende aanwezig. (Archieffoto Jenine Hooglander)

Herdenking voor slachtoffers Watersnoodramp in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens een plechtigheid in de Johanneskerk in Kruiningen worden vrijdagavond alle slachtoffers uit de gemeente Reimerswaal herdacht die bij de Watersnoodramp in 1953 om het leven kwamen.


Het Comité Herdenkingen Kruiningen en de gemeente Reimerswaal organiseren de herdenking samen. Op het programma staat een toespraak van burgemeester José van Egmond van Reimerswaal, een ooggetuigenverslag en samenzang. Ook worden er dia's en foto's vertoond en muziek gespeeld.

Namen

Leerlingen van de basisscholen noemen tijdens de plechtigheid de namen van de 77 slachtoffers uit de gemeente Reimerswaal. Aan het einde van de bijeenkomst leggen de aanwezigen kransen en bloemen bij het monument ter nagedachtenis aan de Watersnoodramp in de tuin van de Johanneskerk.

De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief