Eén van de verpauperde woningen in Yerseke.
Eén van de verpauperde woningen in Yerseke. (Foto: 112 Midden-Zeeland)

Dwangsom voor twee verpauperde woningen in Yerseke

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal heeft in januari een dwangsom opgelegd voor twee verwaarloosde en verpauperde woningen in Yerseke, aan de Damstraat en Irenestraat.


In de gemeente Reimerswaal staan diverse panden met achterstallig onderhoud door bijvoorbeeld leegstand of verwaarloosde tuinen. Hierdoor kan overlast voor de omgeving ontstaan of zelfs een gevaarlijke situatie.

Bedroevend

"Als het uiterlijk van een pand is afgezakt tot een bedroevend niveau, kunnen we handhaven op basis van de excessenregeling uit de Welstandsnota", laat een gemeentewoordvoerder weten. "De panden en percelen die er het ergst aan toe zijn, schrijven we als eerste aan. Een dwangsom wordt alleen ingezet als normaal vragen niet helpt." Eigenaren krijgen een half jaar de tijd om het perceel op te ruimen en de woning te laten voldoen aan de huidige eisen. "De dwangsom wordt alleen gebruikt om de eigenaren te dwingen hun eigendom te onderhouden. Daardoor hopen we dat de bestaande gebouwenvoorraad op voldoende niveau blijft." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief