Bijen houden van bloemen.
Bijen houden van bloemen. (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Zeeland zoemt tijdens NLdoet

KAPELLE - Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart sluit Stichting Landschapsbeheer Zeeland aan met activiteiten om het leefgebied voor bijen te verbeteren.


Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en voor het behoud van de natuur. 'Tachtig procent van alle Nederlandse plantensoorten is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen en andere insecten', aldus Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). 'Maar de wilde bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 359 soorten is bedreigd.' Daarom houdt SLZ samen met De Zeeuwse Natuur en Nederland Zoemt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart voor de tweede keer de Bijenwerkdag.

Bijenheuvels

'De grootste bedreiging voor de wilde bij is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Dit is een direct gevolg van de intensieve grootschalige landbouw, de verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van het openbare groen. Bijen worden niet blij van gazons als een biljartlaken en bermen waaruit alle bloemen zijn verdwenen.' Nederland Zoemt zet zich in voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen. Op de Bijenwerkdag zijn er acties voor bijen op verschillende plaatsen in Zeeland, zoals Middelburg, Oostkapelle, Noordgouwe en Zaamslag. 'Zo vergroten we het aantal nestgelegenheden, leggen bijenheuvels aan, bouwen bijenhotels en maken steilwandjes. Ook kunnen er planten en struiken gepland worden of bloemen gezaaid om de voedselvoorziening te vergroten.' Klik hier voor meer informatie.

NLdoet

NLdoet brengt organisaties die hulp kunnen gebruiken en mensen die het leuk vinden om een dagdeel vrijwilligerswerk te doen in de buurt samen. Van klussen, schoonmaken, spelletjes doen met kinderen en koffie drinken met ouderen, er is in alle Zeeuwse gemeenten wel wat te doen. Klik hier voor meer informatie.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

Mechanical engineer

Heinkenszand

Taalhuisvrijwilligers

Vlissingen

Mechanical engineer

Heinkenszand

Medewerkers Kas

Rilland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief