Foto: YESC

Scholieren gaan meedenken over energietransitie

GOES - Ambassadeurs van Young Energy Social Challenge (YESC) hebben een tournee gemaakt langs alle middelbare scholen in Zeeland.


Zij hebben docenten uitgenodigd voor een inspiratiebijeenkomst op donderdag 16 mei in de HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Zij moeten leerlingen enthousiast maken om na te denken over de prijsvraag: Wat is jouw idee om Zeeland sneller energieneutraal te maken?

Transitie

Antwoorden kunnen komen van individuele leerlingen, van groepjes leerlingen, maar ook van de hele school. YESC wil de energietransitie in Zeeland versnellen. De zes beste ideeën krijgen een prijs van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. Hun plannen worden in 2020 uitgevoerd.

Challenge

Leerlingen hebben tot december de tijd om aan hun ideeën te werken en in te sturen. Op 12 december is er een groot slotfestival. Het officiële startschot voor de challenge vindt plaats op 15 juni. YESC is een initiatief van het KZGW. “Het is vastbesloten Nederland niet ten onder te laten gaan in de golven, verwijzend naar de wapenspreuk non surdent in undis”, is op de website van YESC te lezen.

Het genootschap bestaat dit jaar 250 jaar. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief