Foto: Rijnhout Media

Doorrijder ongeval Vlaketunnel gepakt dankzij getuige

  Politie

KRUININGEN - Met de hulp van een alerte getuige heeft de politie vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Duren en een 27-jarige vrouw uit Duitsland aan kunnen houden. Zij zouden eerder die dag een ongeluk hebben veroorzaakt in de Vlaketunnel en zijn doorgereden. 


Omstreeks 17.15 uur vond op de snelweg A58, in de Vlaketunnel, een aanrijding plaats waardoor er een flinke file ontstond en de tunnel zelfs enige tijd moest worden afgesloten om hulpverleners veilig hun werk te laten doen en de beschadigde auto te kunnen bergen.

Een 53-jarige man uit Naarden reed in zijn auto en verklaarde van achteren aangereden te zijn door een auto met een Duits kenteken. Hij raakte door die aanrijding de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn auto over de kop tegen de tunnelwand aan. De man is niet gewond geraakt. De auto die hem had aangereden is er echter vandoor gegaan.

Omdat de betrokken auto een kentekenplaat verloren was, was al snel bekend bij de politie welke auto er betrokken moest zijn geweest bij het ongeval. Aan alle politiemensen in de buurt werd deze informatie doorgegeven en zij gingen op zoek naar het voertuig.

Getuige
Die auto werd even later aangetroffen in de Dijkwelsestraat in Kapelle. Een getuige had gezien dat een Duitse auto, met maar één kentekenplaat, door de bestuurder verstopt werd onder bosjes in de straat en vertrouwde het niet. Deze getuige is naar de betreffende auto gelopen en heeft hulp aangeboden aan de zichtbaar geschrokken mensen. Zij vroegen de getuige om hen, tegen betaling, naar Duitsland te brengen, maar de alerte inwoner van Kapelle belde in plaats daarvan naar de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de bestuurder (een 34-jarige man uit Duren) en de bijrijdster (een 27-jarige Duitse vrouw met een onbekende woonplaats) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Uit onderzoek bleek dat beide verdachten onder invloed waren van alcohol. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief