Het jeugdteam na hun wedstrijd voor de feesttent met op de achtergrond een topvrijwilliger Jimmy Fens.
Het jeugdteam na hun wedstrijd voor de feesttent met op de achtergrond een topvrijwilliger Jimmy Fens. (Foto: F. van Pagee)

Voetbalvereniging Kruiningen viert 75-jarig jubileum

  Sport en Vereniging

KRUININGEN - Voetbalvereniging Kruiningen vierde afgelopen zaterdag hun 75-jarige jubileum, misschien beter gezegd 'leefden zij al geruime tijd uit naar deze dag'. De historie van de club werd vastgelegd in een jubileumkrant, oude materialen werden uitgestald in de bestuurskamer, uitnodigingen naar oudspelers, -leden met genodigden die de club een warm hart toe dragen of dit in een verleden hadden bewezen.


Trots
De trots in de ogen was waarneembaar vlak voor het feest. Alles werd uit de kast getrokken, met trots werd op de voormiddag het gedane voorwerk getoond. Bij de entree werd een ruimte omgetoverd tot de locatie waar een 'fotomomentje' kon worden vastgelegd, de mooiste foto was al verzekerd van een mooie plaatst in de kantine, namelijk tussen de foto's aan de wand 'the wall of fame' benoemd. De nodige slingers, ballonnen in de clubkleuren in de kantine waar de genodigden werden ontvangen. In de bestuurskamer oude sporttassen, fotomaterialen, krantenknipsels, verschillende tenues van weleer, kortom een museum met spullen waar de historie van club in naar voren kwam. Zelfs als volger van de club kregen we kippenvel tijdens de rondleiding, een film werd in elkaar gezet en op groot scherm gedraaid. Alsof we in televisieland waren verzeild draaiden ze deze proef.

Verantwoordelijkheid
En ook op het gebied van verantwoordelijkheid werden de nodige voorbereidingen getroffen. In de kantine een hoekje ingericht, op de tafel de tekst 'Wij hebben geen ID hoe oud je bent' met daaronder 'Geen 18 jaar? Bewijs 't maar! Wij verkopen geen alcohol onder de 18 jaar, toon je legitimatie bij je bestelling'. Dat hoefde deze avond niet, maar moest men dit tonen aan deze tafel. Een armbandje verkrijgbaar voor de aanwezigen, geen 18, geen armbandje benodigd voor het verkrijgen van alcohol.

Speeldag
Alleen de hoofdmacht vroeg vrijstelling van competitie. In de speeldag kwamen de jeugdteams gewoon in actie in competitieverband, ook de lagere elftallen bij de senioren die een uitwedstrijd op het programma hadden staan. Alleen de hoofdmacht niet in actie vanwege de festiviteiten. Zo speelde een jeugdteam zijn wedstrijdje en poseerde het graag voor de feesttent, ook zij voelden dat er iets moois ging gebeuren.

Burgemeester
Burgemeester José van Egmond eveneens trots. Wellicht ook door de voorafgaande dagen waarin de Burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Zo deed zij naast voorzitter Jaap van Langevelde een voorwoord in de jubileumkrant, dit op de voorpagina waarin zij lovende woorden schreef over het onderhoud, verbeteringen zoals nu renovatie van de kleedlokalen wordt gerealiseerd. Maar toch ook het gezonde aspect met dat de sport de samenleving verbindt.

Nagenieten
Het jubileumfeest zal nog wel even blijven hangen. De verwachting is dat voetbalvereniging Kruiningen de komende tijd na geniet van deze mooie dag, de vele herinneringen, de gesprekken onder de aanwezigen. Ook de dierbaren die hun ontvallen zijn wellicht met een traan voorbij gekomen zijn, dat is ook wat een vereniging sterk maakt en deze club ook uitstraalt. Laatst nog werden er voetbaltenues afgestaan aan Han Weijler om deze te schenken aan een lokaal team in Gambia, werden eind vorig jaar alleenstaanden, mensen uitgenodigd op de club voor een kerstdiner. Werd er in die zin gedacht aan de samenleving, aan medemensen die het moeilijk hebben. Een voorbeeld voor de gemeenschap, zo niet een warm nest voor de jeugd om op een gezonde manier sporten en bewegen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief