Arjen Dingemanse voorkomt veel doelpunten met zijn verdediging, hier in duel met Alex Jobse. FOTO: F. VAN PAGEE
Arjen Dingemanse voorkomt veel doelpunten met zijn verdediging, hier in duel met Alex Jobse. FOTO: F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Yerseke na zege op vierde plaats

  Sport en Vereniging

YERSEKE - Het vlaggenschip van voetbalvereniging Yerseke nam het zaterdag 16 maart in de thuishaven op tegen Serooskerke. Bij de tegenstander een bekende, oefenmeester Gerrit Petersen vertrok in 2017 na drie seizoenen naar Serooskerke.


In het seizoen 2015/2016 wist Petersen met Yerseke tweemaal te winnen van Serooskerke maar eindigde het met 64 punten op de tweede plaats. Het kampioenschap naar Serooskerke met 65 behaalde punten waar de coach nu zijn bijdrage levert. En meteen was het raak in de uitwedstrijd, Yerseke verloor vrijwel kansloos met 5-0 waar zij eerder zegevierden. Zo won alleen Petersen de laatste drie onderlinge competitiewedstrijden, althans in de eerste ontmoeting nadat ook Yerseke via het kampioenschap promoveerde naar de 2e klasse. Ditmaal moest Petersen zijn meerdere erkennen in Alexander van Keulen.

1e helft
Voor de eerste keer in competitieverband in 2019 een basisplaats voor Arjen de Koeijer, na een revalidatieperiode vanwege een knieoperatie weer terug van weggeweest. Dat werd ook Serooskerke duidelijk gemaakt na 25 seconden spelen, door de harde tegenwind anticipeerde de spits alert op een hoge bal bij het uitverdedigen. Via de kluts viel deze achter de verdediging, en dan is er vrijwel altijd één iemand eerder bij de bal 'het fenomeen'. Controleerde, versnelde richting doelman Jordi Suurmond, omspeelde en schoot met het linkerbeen de bal 'in de touwen'! Een droomstart voor zowel Yerseke als de spits, even weer het gevoel dat voor een voorhoedespelers vertrouwen geeft. Daarna nam Serooskerke het initiatief in de wedstrijd, maar was het gewaarschuwd voor de tegenstoot. Wellicht ook daarom creëerden de bezoekers geen echte kansen, deels met de handrem erop voetballen levert vaak niets op. Hoe dan ook, Yerseke wist via een puike dieptepass door Arjen Dingemanse wederom toe slaan net voor de rust, Sylvio Hage sterk aan de bal met de lage voorzet op de vrijstaande Arjen de Koeijer die zo de 2-0 aantekende.

2e helft
Doordat de bezoekers voetballend het betere team waren in het eerste bestek, maar hinder ondervonden van de sterke wind, was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Schoten van afstand misschien, de druk op Yerseke vergroten door meer risico's te nemen in het verdedigende, eigenlijk mislukte elke poging van de bezoekers om 'het tij nog te keren'. De 3-0 op aangaven van weer Sylvio Hage die ditmaal Axel Koster bediende door de bal terug te leggen op de mee opgekomen middenvelder, met de binnenkant in de hoek geplaatst waarna 'het open huis werd'. Serooskerke gooide de remmen los met veelal in de tegenstoot Sylvio Hage die meerdere malen onreglementair werd afgestopt, dat leverde slechts gele kaarten op. Serooskerke had in de omschakelmomenten zeker de marge terug kunnen brengen, echter zonder de echte overtuiging waardoor Yerseke de 2e helft gemakkelijk overeind bleef. Daarentegen genoot Yerseke wel dotten van kansen op nog een treffer, maar werden ook zij slordig in de afronding. Door de 3-0 overwinning verwisselden beiden van positie op de ranglijst, neemt Yerseke de 4e positie in waar Serooskerke zakt naar de 5e positie op de ranglijst. Voetballend is het misschien niet altijd geweldig wat de promovendus laat zien, spektakel veelal wel doordat ze manlijk verdedigen en dreigend zijn tegen elke tegenstander. Was wederom Sylvio Hage belangrijk met zijn aandeel naast de teamprestatie, en is een stap gezet naar mogelijk zelfs een periodetitel. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Allround monteur

Tholen

Fulltime Grondwerker

’s-Heer Abtskerke

Bezorgers

Koudekerke

Reinigingsspecialist

Yerseke

Verzorgende IG

Goes - Hansweert - Kruiningen - Krabbendijke - Rilland - Yerseke

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief