Het peilhuisje in Wemeldinge.
Het peilhuisje in Wemeldinge. (Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Gemeente Kapelle)

Kapelle kijkt met inwoners naar toekomst

  Actueel

KAPELLE - Hoe moet de gemeente Kapelle er (ongeveer) uitzien in 2030? Om hierover in gesprek te gaan met inwoners houdt de gemeente Kapelle deze maand bijeenkomsten in Biezelinge, Schore, Kapelle en Wemeldinge.Kiezen de meeste inwoners voor een groene, rustige omgeving of juist voor een grijze, bruisende omgeving? Moet de gemeente zich richten op groei en toerisme of juist het dorpse karakter behouden? De gemeente wil weten hoe haar inwoners over dit soort vraagstukken denken.

Datums

In november belegde Kapelle enkele avonden om te peilen welke thema’s inwoners belangrijk vinden. 'We ondervonden toen dat het lastig is om op basis daarvan keuzes te maken voor de toekomst', aldus Kapelle. Daarom vroeg ze onderzoeksbureau Futureconsult toekomstscenario’s met keuzes op te stellen. Hierover gaat het tijdens de nieuwe bijeenkomsten. Die vinden woensdag 10 april plaats in het dorpshuis Schore, donderdag 11 april in dorpshuis De Wemel, maandag 15 april in dorpshuis De Vroone en woensdag 17 april in de Heyzon. Aanmelden kan via e.evers@kapelle.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief