Leerlingen van het Calvijn College ruimen regelmatig rommel op.
Leerlingen van het Calvijn College ruimen regelmatig rommel op. (Archieffoto: Peter Urbanus)

Leerlingen ontwerpen borden tegen zwerfafval

  Actueel

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal onthult dinsdagmiddag in Krabbendijke borden tegen zwerfafval. Leerlingen van het plaatselijke Calvijn College hebben de borden ontworpen. 


De borden komen op drukke plekken in Krabbendijke te staan. De burgemeester onthult het bord in de muziektent.

Project

Leerlingen van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke hebben de borden gemaakt. De school voert met haar project 'Zorgvol voor de aardbol' regelmatig activiteiten uit die met duurzaamheid te maken hebben. Zo gaan ze met prikkers de straat op om zwerfvuil op te ruimen en leren ze om te gaan met onder meer energie en voedsel. 

Borden

De school bedacht het project vanuit de overtuiging dat iedereen, ook leerlingen, een verantwoordelijkheid hebben om de omgeving netjes te houden. 'Dagelijks prikken leerlingen zwerfafval in het dorp', laat het Calvijn College weten. 'Ze moeten zich aan- en afmelden bij de Jumbo-supermarkt.' Bij het maken van de borden is de hele school aan de Appelstraat betrokken. Leerlingen konden ideeën indienen voor een slogan die aan het denken zet over weggooigedrag. Vervolgens zijn twee klassen met het ontwerp voor de borden aan de slag gegaan. Van de winnende ontwerpen zijn echte verkeersborden gemaakt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief