Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.
Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke. Foto: Bennie Krajenbrink

Verenigingen kunnen woensdag dorpshuis Krabbendijke weer in

Door: Britta Janssen Actueel

KRABBENDIJKE - Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke is vanaf woensdag weer toegankelijk voor de verenigingen en andere gebruikers.


In het dorpshuis is in december een wietplantage aangetroffen onder het podium. Daarop besloot burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal de Meiboom voor drie maanden te verzegelen. Geen van de gebruikers kon de voorziening de afgelopen tijd betreden.

Beheerder

Vorige week dinsdag is het zegel verwijderd. De dagen daarna is het gebouw schoongemaakt. Vanaf woensdag (1 mei) kunnen de vaste maatschappelijke gebruikers weer terecht in de Meiboom. Met hen heeft de gemeente afspraken gemaakt. Nieuwe (commerciële) activiteiten kunnen nog niet plaatsvinden in het dorpshuis, omdat er nog geen nieuwe beheerder is gevonden. Na de vondst van de wietkwekerij ontbond de gemeente het contract met de vorige beheerder.

Gesprekken voor een nieuwe beheerder lopen nog, liet een gemeentewoordvoerder vorige week weten. 'In afstemming met het nieuwe stichtingsbestuur van de Meiboom stellen we een nieuwe beheerder aan.'

Stichting

Leden van de klankbordgroep Krabbendijke werken, verenigd in een nieuwe stichting, aan een toekomstplan voor het dorpshuis. 'In onze andere kernen heeft het werken met dorpshuisstichtingen zich steeds bewezen', vertelde wethouder Kees Verburg eerder al. 'Ik ben verheugd dat in Krabbendijke een enthousiaste groep vrijwilligers ook een stichting wil vormen. We willen samen van De Meiboom weer een mooie plek maken, die echt van het dorp is', aldus de wethouder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief