Het Kapelse gemeenteraadslid Cobie van Zetten en burgemeester Huub Hieltjes met drie kinderen bij de herdenking in Orry la Ville.
Het Kapelse gemeenteraadslid Cobie van Zetten en burgemeester Huub Hieltjes met drie kinderen bij de herdenking in Orry la Ville. (Foto: Gemeente Kapelle)

Franse herdenking in Kapelle

  Actueel

KAPELLE - De jaarlijkse Franse herdenking in Kapelle vindt donderdag plaats.


De aanwezigen bij de plechtigheid op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle herdenken de Franse gevallenen die sneuvelden in de periode van 1940 tot 1945.

Ambassadeurs

Om 16.00 uur vertrekken de belangstellenden te voet in een stille tocht vanaf het gemeentehuis in Kapelle naar de begraafplaats. Hier zijn er toespraken van burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle, de ambassadeur van Frankrijk en de ambassadeur van Marokko. Ook klinkt de ‘Last Post’ en houden de aanwezigen één minuut stilte.

Orry la Ville

Op zaterdag 4 mei vond op de Nederlandse militaire begraafplaats in Orry la Ville in Frankrijk de jaarlijkse herdenking plaats van de gevallen Nederlandse militairen in de Tweede Wereldoorlog. Hierbij waren onder meer burgemeester Hieltjes en gemeenteraadslid Cobie van Zetten (foto) aanwezig.

Kijk voor meer informatie over de herdenking in Kapelle op www.kapelle.nl/franseherdenking. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief