De leerlingen werken in hun school aan verschillende 'groene' projecten.
De leerlingen werken in hun school aan verschillende 'groene' projecten. (Foto: Calvijn College)

Calvijners zijn duurzaam bezig in Krabbendijke

  Actueel

KRABBENDIJKE - Leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke sluiten woensdagmiddag een project vol duurzame activiteiten af. 


Sinds maandag zijn de jongeren van de schoollocatie Krabbendijke Kerkpolder in de weer met 'groene' doelen van Sustainable Development Goals (SDG) om de bewustwording over duurzaamheid te vergroten. De leerlingen werken op hun afdeling aan een tastbaar product dat past bij een of meerdere van de SDG-doelen.

Aula

Zo knappen leerlingen van de richting 'Bouwen, wonen & interieur' de aula en het plein 'duurzaam' op en leerlingen van 'Produceren, installeren & energie' plaatsen zonnepanelen en fietsen voor stroom. De leerlingen van 'Zorg & welzijn' en 'Economie & ondernemen' denken na over onder meer afvalrecycling, gezonde maaltijden en de promotie hiervan.

SDG Nederland streeft via zeventien doelen naar een eerlijke en duurzame wereld in 2030. Kijk voor meer informatie op www.sdgnederland.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>