Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Felice Buonadonna

Vernieuwde ZLM-karavaan strijkt neer in Yerseke

Door: Britta Janssen Actueel

YERSEKE - Renners van onder meer Jumbo-Visma, Katusha-Alpecin, Sunweb, Lotto-Soudal en Roompot-Charles staan woensdag 19 juni in Yerseke aan de start van de proloog van de ZLM Tour.

Na een jaar afwezigheid wordt de ZLM Tour van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni in een nieuwe opzet verreden in het zuiden van het land.

Moerplein

De proloog in Yerseke begint om 18.00 uur. De start en finish zijn bij het Moerplein, waar ook allerlei andere activiteiten plaatsvinden op een groot wielerplein. Om 14.00 uur begint de dikke banden race. Dit is een fietswedstrijd voor basisschoolkinderen. Om 15.30 uur volgt de start van de TMZ-wedstrijd voor Zeeuwse jeugd-amateurrenners. Vanaf 17.00 uur rijden de profs warm en verkennen het parcours en om 18.00 uur begint de tijdrit.

Het parcours voor de proloog loopt voornamelijk door natuurgebied de Yerseke Moer en over de Hogeweg. Op een groot scherm zijn de renners live te volgen. Om 20.30 uur vindt de huldiging van de winnaar plaats.

Tour

Veel grote namen uit de wielerwereld zien de ZLM Tour als een goede voorbereiding op de Tour de France, die op zaterdag 6 juli begint. Na Yerseke finishen de renners op donderdag 20 juni in de tweede etappe in Heinkenszand, waarna de wielerkaravaan richting Noord-Brabant trekt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief