Samen muziek luisteren en zingen maakt het leven mooier
Samen muziek luisteren en zingen maakt het leven mooier (Foto: Suykerbuyk)

Muziekcertificaat voor Cederhof

  Actueel

KAPELLE - Cederhof in Kapelle heeft als eerste zorgorganisatie in Zeeland het muziekcertificaat 'Music & Memory' verdiend.


De organisatie kreeg de onderscheiding donderdag uitgereikt door Stichting Music Memory NL, omdat ze muziek een vast onderdeel van de zorg en het dagelijks leven van de bewoners heeft gemaakt.

Onderzoek

Cederhof heeft in 2018 medewerkers geschoold in het structureel inzetten van persoonlijke lievelingsmuziek van bewoners via het muziekluisterprogramma 'Music & Memory'. Naomi Oranje, studente aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. 'Zij deed de afgelopen vijf maanden binnen Cederhof onderzoek naar het muziekluisterprogramma om zorgmedewerkers te stimuleren er gebruik te maken', laat Cederhof-directeur Inge van den Boomen weten.

Helpen

'Muziek kan door de bijzondere werking helpen bij problemen in het dagelijks leven van cliënten met dementie. Daardoor neemt de kwaliteit van hun leven toe.' Violiste Marieke Brokamp bezoekt een middag per week vier of vijf bewoners van Cederhof. De violiste en bewoner zoeken samen muziek uit, luisteren ernaar en zingen. Cederhof tekent deze bijzondere verhalen op om later te delen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Allround food&beverage medewerker

Domburg

Monteur

Heerle

Schoonmakers m/v

Oostkapelle

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

Terneuzen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief