De finalisten in Londen.
De finalisten in Londen. (Foto: Hermione Hodgson)

Klus met Plus gooit hoge ogen in Londen

  Actueel

KRUININGEN/OOSTDIJK - Jordi van der Meijden uit Oostdijk en Bas van de Kruisweg uit Kruiningen zijn met hun klusproject voor Zeeuwse ouderen in de top vijf van de Europese wedstrijd '20 Under 20' geëindigd.


Het 19-jarige duo heeft Klus met Plus opgezet. Hierbij helpen enthousiaste jongeren ouderen met klussen die ze zelf niet meer kunnen doen, zoals huishoudelijk werk, koken, tuinieren en boodschappen doen. 'Op dit moment hebben wij meer dan 180 jongeren die gemiddeld drie uur per week helpen', laten Van de Kruisweg en Van der Meijden weten.

Londen

In Londen kregen de twee te horen dat hun initiatief is uitgeroepen tot één van de vijf beste ideeën van ondernemers onder de twintig jaar van heel Europa. Elk jaar roept ’20 Under 20’ jonge Europese ondernemers op om hun business-pitch in te sturen om kans te maken op 10.000 pond. De beste twintig worden door een jury geselecteerd om naar Londen te komen voor de finale. Hier kregen ze mentorsessies van de beste Europese ondernemers en zakelijke experts. 'Het was een fantastische ervaring die nog meer energie geeft om het succes van Klus met Plus uit te bouwen!', zegt Van der Meijden. De winnaar werd Aimee Clint uit Ierland, met haar project 'Stellas' waarmee ze boekjes maakt voor kinderen met autisme.

Multimiljonair

'20 Under 20' is een initiatief van Estlandse multimiljonair Taavet Hinrikus. Het doel is om Europese ondernemers te inspireren en te helpen en daarmee het belang van ondernemerschap uit te dragen.
Eerder bereikte Klus met Plus ook al de landelijke finale van de verkiezing ‘Studentenbedrijf van het jaar 2018’ en was finalist voor de Zeeuwse PioniersPrijs.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Interieurverzorger

Goes / Zierikzee

Bezorgers

Middelburg

Verzorgenden IG

Goes - Hansweert - Krabbendijke - Kruiningen - Yerseke - Rilland

Meerdere vacatures

Kapelle

Bezorgers

Brabant en Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief